KURIR SAZNAJE: UEFA usvojila Zvezdinu žalbu, Delije bodre crveno-bele protiv CSKA
Foto: Dado Đilas

ZVANIČNO U PONEDELJAK

KURIR SAZNAJE: UEFA usvojila Zvezdinu žalbu, Delije bodre crveno-bele protiv CSKA

Fudbal -

UEFA je odlučila da odluku o kazni za Crvenu zvezdu, ili ukidanju iste, objavi u ponedeljak, saznaje Kurir.

Prema nezvaničnim informacijama iz Niona Crvena zvezda je uspela kroz žalbeni postupak da argumentovano iznese svoju odbranu, što je navodno uvažila i Disciplinska komisija UEFA.

To znači da će klub iz Ljutice Bogdana pred punim tribinama dočekati moskovski CSKA u Beogradu 13. februara u šesnaestini finala Lige Evrope.

Ostaje na snazi kazna od 50.000 franaka i uslovna kazna da će klub biti drastično sankcionisan ako ponovi isti ili napravi sličan prekršaj.

Odluka nije zvanično saopštena na sajtu UEFA, a pošto je vikend, Crvena zvezda mora da čeka prvi radni dan seldeće nedelje, odnosno 5. februar, kada će Nion zvanično objaviti svoju odluku.

Čelnici nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta su suzdržani i nisu želeli da komentarišu nezvanične vesti iz UEFA, jer su se dobro opekli početkom januara. Naime, tada je Crvena zvezda bila ubeđena da neće biti kažnjena, ali ih je dočekala totalno suprotna vest.

Tokom dana bilo je dosta kontradiktornih informacija iz Niona. Ujutro se pojavio info da je žalba usvojena i da će biti zatvorena samo severna tribina, tokom podneva se sve promenilo, pa je nezvanično rečeno da žalba nije usvojena i da kazna ostaje. U kasnim popodnevnim satima stigla je treća različita vest iz sedišta UEFA koja je govorila da će Crvena zvezda utakmicu protiv CSKA dočekati pred dupke punom "Marakanom".

Pravni tim Crvene zvezde u žalbenom postupku predvodio je Zoran Damjanović, ugledni advokat, specijalista za ovakva pitanja i nekadašnji generalni sekretar Saveza i kluba s Marakane. Ne treba zaboraviti da je upravo Zoran Damjanović bio ključna figura u pravnom timu FK Partizan, kada je ovaj klub pre mesec dana uspeo da prođe bez kazne u procesu protiv UEFA.

A. Radonić, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track