ANDERLEHT ISPROVOCIRAO ŠPANCA: Rafa Benitez besan zbog Mitrovića
Foto: Profimedia, AP

LJUT KO RIS

ANDERLEHT ISPROVOCIRAO ŠPANCA: Rafa Benitez besan zbog Mitrovića

Fudbal -

Belgijanci se tokom pregovora poigravali sa srpskim centarforom i njegovim Njukaslom, što je žestoko razljutilo španskog stručnjaka

Velika neozbiljnost i čist neprofesionalizam uprave Anderlehta u smiraju zimskog prelaznog roka iznervirali su španskog stručnjaka Rafu Beniteza.

Povod je „hoću-neću“ stav Belgijanaca prilikom dovođenja Aleksandra Mitrovića iz Njukasla, koji je mogao da košta srpskog fudbalera nastupa u drugom delu sezone da je ostao na Sent Džejms parku.

- Imao sam dva ili tri španska kluba koja su mi tražila Mitrovića na pozajmicu i jedan iz Francuske - ljutito je govorio Benitez pred novinarima.

foto: Profimedia, AP

Anderleht se predomislio u poslednjem trenutku, ali je ipak ostalo dovoljno vremena da mladi centarfor potpiše za Fulam pred zaključenje prelaznog roka.

- Situacija je bila veoma čudna. Anderleht je ponavljao „želimo ga“, a onda su odjednom rekli „ne“. Bili smo svi iznenađeni. To tako ne može! Non-stop su insistirali, da bi posle počeli sa premišljanjem!

Benitez je na kraju još jednom objasnio zašto je Mitrović morao da ode.

- On treba da igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Mitrović je stvarno prijatan momak i sve je što se tiče njega u najboljem redu - zaključio je Španac.

Želeo tandem Markec-Mitar

LOVRE: ŠTETA ŠTO ME NISU POSLUŠALI

Bivši fudbaler Anderlehta i trenutno njegov skaut Srbin Goran Lovre izrazio je žaljenje što klub nije doveo u isto vreme i Mitrovića i Lazara Markovića.

- Ako Lazar bude fizički spreman, on će biti jedan od najboljih fudbalera u timu. Anderleht me je pitao za mišljenje i ja sam dao najbolje preporuke. Ipak, veoma sam tužan što neće igrati zajedno sa Mitrovićem jer njih dvojica su različiti tipovi fudbalera, koji su odlično funkcionisali u Partizanu.

Dejan Petković - Foto: Profimedia;AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track