OSUĐENI HRVATI S DERBIJA: Sud prihvatio nagodbu navijača iz Splita s tužilaštvom
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Potvrđene kazne

OSUĐENI HRVATI S DERBIJA: Sud prihvatio nagodbu navijača iz Splita s tužilaštvom

Fudbal -

Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazume o priznanju krivice koji su hrvatski državljani sklopili sa tužilaštvom i potvrdilo zatvorske kazne od četiri i šest meseci za trojicu huligana.

Kako Kurir saznaje, sud je danas potvrdio kazne od šest meseci zatvora za Spilćane Hrvoja Bakovića (32) i Anta Firića (27), dok je Ivan Roland Mišković (19) osuđen na četiri meseca zatvora.

Svoj trojici osuđenih, sud je izrekao i meru zabrane ulaska u Srbiju na pet godina, posle odsluženja zatvorske kazne.

Podsetimo, još trojica hrvatskih državljana priznala su učešće u neredima na južnoj tribini, tokom derbi utakmice između Crvene zvezde i Partizana, koja je odigrana 13. decembra prošle godine.

Oni su tada uhapšeni i već skoro dva meseca su u pritvoru.

- Navijači čije je nagodbe sud prihvatio danas biće prebačeni na odsluženje kazne u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Preostala trojica, najverovatnije će pred sudom biti sutra - potrvrdio je sagovornik Kurira.

Kako kaže, Baković, Firić i Mišković danas su se odrekli prava na žalbu.

- Kratko su izjavili da su na sporazume pristali dobrovoljno i da niko na njih nije vršio pritisak da priznaju krivicu - dodaje naš izvor.

J. S.

Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EVO DOKAZ DA SU HRVATI IZAZVALI BRUTALNU TUČU GROBARA Policajac: Odakle si? A polugoli huligan odgovara: Iz Splita!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track