Najnovije vesti

PREGOVORI PRI KRAJU: Partizan kupuje Danila Pantića od Čelsija
Foto: Reuters

CRNO NA BELO

PREGOVORI PRI KRAJU: Partizan kupuje Danila Pantića od Čelsija

Fudbal

Danilova želja da ostane u Humskoj bitna je stavka, kaže sportski direktor Ivica Iliev

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev na Kipru očekuje od generalnog direktora Miloša Vazure lepe vesti o pregovorima sa Čelsijem povodom budućnosti Danila Pantića.

Dok se ne postigne konačan dogovor o načinu da se Pantić zadrži u matičnom klubu, Ilievu sreću pričinjava jasan stav mladog fudbalera o ostanku.

- Želja Danila da ostane biće izuzetno bitna stavka u pregovorima sa Čelsijem, ali videćemo šta će reći direktor Vazura, koji ih vodi. Ja sam već zadovoljan time što vidim odlučnost kod Danila da postane veliki igrač, i to u svom Partizanu - rekao je Iliev za Kurir.

Šta je ekipa dobila s poslednjim prelaznim rokom?

- Mnogo toga novog i dobrog. Sve je bolje, počev od igre do kvaliteta ekipe i samih fudbalera! Imamo više opcija, po trojicu igrača u konkurenciji za dve pozicije, a to je ono čemu težim dve godine, od prvog dana kad sam došao na funkciju. Mislim da se sve brzo odvija, brže nego što je bilo ko mogao da pretpostavi. Još me više raduje što vidim da nema granice daljem napredovanju.

Da li kineski prelazni rok može da promeni tim Partizana?

- Zavisi ko bi bio tražen. Mi smo jasno definisali ko bi mogao da ode i pod kojim uslovima.

Tavamba, konkretno?

- Ne razmišljam o tome da bi Tavamba mogao da ode.

Crno-beli će danas odigrati meč s letonskom Lijepajom, a pripreme na Kipru biće završene duelom s beloruskim Šahtjorom. Prvi zvanični meč u 2018. godini odigraće 15. februara u Humskoj protiv Viktorije Plzen.

Adaptacija

VAKULKO JE BUDUĆNOST

Kako, po vama, ide adaptacija Ukrajinca Vakulka?

- Volim da kažem iskreno mišljenje o svakom igraču već na njegovom predstavljanju. On je mlad, tek je navršio 20 godina, i predstavlja budućnost Partizana. Mi smo od početka imali ideju s njegovim uključenjem u tim. Moguće je da već na proleće bude naš veliki plus, ali najvažnije je da smo iskoristili ukazanu priliku i da smo ga doveli kao nekog od koga očekujemo da zablista u budućnosti.

Koliko su pokazali ostali igrači iz omladinske škole?

- Cucin, Đerlek, kao i sva druga Partizanova deca izuzetno dobro napreduju. Zasad je važno što pokazuju da možemo računati na njih.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Filip Plavčić, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! BOBI ČARLTON U BEOGRADU! 60 godina od odlaska Bezbijevih beba!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...