SPEKTAKULARNO! Niki Bat: Teško Mančesteru protiv Brodarca!
Foto: Printscreen, Marko Đurić

Slavni engleski fudbaler u Beogradu

SPEKTAKULARNO! Niki Bat: Teško Mančesteru protiv Brodarca!

Fudbal -

Legendarni igrač će kao trener predvoditi omladince Junajteda protiv novobeogradskog kluba na stadionu Voždovca u meču šesnaestine finala Lige šampiona

Bobi Čarlton nije stigao u Beograd, ali jeste - Niki Bat.

Legendarni fudbaler Mančester junajteda, član najtrofejnije generacije slavnog engleskog kluba, osvajač Lige šampiona 1999. godine, šest trofeja Premijer lige, četiri FA kupa, isto toliko Superkupa Engleske, Svetskog klupskog prvenstva i još mnogih trofeja, danas će (18.30) kao trener predvoditi omladince Junajteda na stadionu Voždovca u utakmici protiv Brodarca koja se igra u okviru nokaut faze Lige šampiona.

Bat je prvi put u Beogradu, a na pitanje novinara Pekovića iz Sportskog žurnala da li je ranije čuo za Brodarac, dao je očekivan odgovor:

Nikad čuo za Brodarac

- Iskren da budem, nisam. Počeo sam da ga upoznajem od trenutka kad smo ga izvukli na žrebu Lige šampiona. Tragao sam za informacijama i čuo da krupnim koracima idu napred i da su jedan od najvećih klubova u Srbiji - istakao je slavni Niki Bat.

Što se tiče same utakmice, legendarni fudbaler Mančester junajteda, a sada direktor klupske akademije i trener omladinaca, pohvalio je ekipu Brodarca.

- Naš rival ima dobro upakovan tim. Ne sumnjam da nas čeka težak i napet meč, kao i pune tribine. Znamo da su fudbaleri Brodarca fizički odlično pripremljeni, odlikuje ih i odlična organizacija u igri. I pored svih kvaliteta beogradskog tima, želimo da prođemo u narednu fazu Lige šampiona - rekao je za Sportski žurnal Niki Bat.

foto: Printscreen

Biće napeto

Nekadašnji strah i trepet za rivale osvrnuo i na podlogu na kojoj će se igrati utakmica, a to je veštačka trava stadiona Voždovca.

- To nam ne predstavlja problem. Moji momci redovno treniraju na veštačkoj podlozi u našoj školi. Mislim da ćemo se dobro snaći - zaključio je Niki Bat.

Kapiten Miloš Tošeski

SILNO SMO MOTIVISANI

Kapiten omladinaca Brodarca Miloš Tošeski nestrpljivo čeka početak meča s Mančester junajtedom.

- Naš tim krasi pravo drugarstvo i zajednički duh, na terenu i van njega. Neizmerno smo ponosni na uspeh bez presedana u u istoriji nastupa omladinskih klubova iz Srbije u UEFA kupovima. Sada nas očekuje po imenu jedna od najslavnijih ekipa u istoriji klupskog fudbala na svetu. To je ekipa, po renomeu i kvalitetu, koja će nas naročito inspirisati da se predstavimo u najboljem svetlu i uz pomoć svih 5.200 navijača na stadionu Voždovca pobedimo i potvrdimo da smo tim za velika dostignuća i u Evropi - kaže Tošeski.

Lična karta

Ime: Niki Bat

Datum rođenja: 21. januar 1975.

Igračka karijera: Mančester junajted (1992-2004), Njukasl (2004-2005), Birmingem (2005-2006), Njukasl (2006-2010), Kina (2010-2011).

Pozicija u timu: Zadnji vezni

Reprezentacija: Engleska (39 mečeva)

Trenutna pozicija: direktor akademije fudbala Mančester junajteda i trener omladinaca tog kluba

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Marko Đurić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Kako rešiti probleme sa navijačima pred CSKA i Viktoriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track