Srpski omladinci otputovali u Estoniju

Počinje EP za omladince

Srpski omladinci otputovali u Estoniju

Fudbal -
"Orlići" će se takmičiti u grupi B zajedno sa vršnjacima iz Francuske, Engleske i Hrvatske, dok će u grupi A igrati domaćin Estonija, zatim Grčka, Španija i Portugal

Najbolji srpski fudbaleri uzrasta do 19 godina otputovali su u nedelju u Estoniju, gde će od 3. do 15. jula učestvovati na finalnom turniru Evropskog prvenstva. "Orlići" će se takmičiti u grupi B zajedno sa vršnjacima iz Francuske, Engleske i Hrvatske, dok će u grupi A igrati domaćin Estonija, zatim Grčka, Španija i Portugal.

Srbija će se sve tri utakmice u grupi odigrati na stadionu "Rakvere" u Rakvereu, 100 kilometara udaljenom od Talina, a najpre ćemo se sastati sa Francuskom (3.jul - 17.45, direktan prenos "Eurosport"), zatim sa Engleskom (6.jul - 16.30), a na kraju sa Hrvatskom (9.jul - 19.00).

Nakon odrađenih priprema i jedne lokalne prijateljske utakmice sa FK Omladinac iz Novih Banovaca (5:0), selektor Zoran Marić i njegov stručni štab odredili su 18 fudbalera koji će nas predstavljati na predstojećem takmičenju. To su (po brojevima na dresu): 1.Filip Pajović (Videoton, Mađarska), 2. Filip Stojković (Crvena zvezda), 3.Ivan Petrović (Radnički, Kragujevac), 4.Srđan Mijailović (Crvena zvezda), 5.Uroš Spajić (Crvena zvezda), 6. Lazar Rosić (Radnički, Kragujevac), 7.Stefan Dimić (Rad/Palić), 8.Marko Poletanović (Vojvodina), 9.Uroš Đurđević (Rad), 10.Marko Pavlovski (OFK Beograd), 11.Nikola Ninković (Partizan), 12.Miroslav Grujičić (BSK, Borča), 13.Boris Varga (Hajduk,Kula), 14.Aleksandar Mitrović (Partizan), 15.Nemanja Radoja (Vojvodina), 16.Saša Ivković (Teleoptik), 17.Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), 18.Đorđe Radovanović (Nacional Madeira, Portugal)

Sa šireg spiska igrača nakon priprema otpali su Miloš Deletić (Vojvodina), Milan Vojvodić (Spartak Zl.Voda), Nikola Antić (Rad/Palić) i Stevan Luković (Crvena zvezda).

Takođe, selektor Marić neće moći da računa ni na perjanice ove generacije Matiju Nastasića (Fiorentina) odnosno Lazara Markovića i Nikolu Aksentijevića (Partizan).

"Dugo smo i naporno radili u proteklih 18 meseci da bi stigli do samog evropskog krema i učešća na najvažnijem takmičenju za ovu generaciju. Dobro je poznato sa kakvim smo se problemima suočavali na ovim pripremama i mogu samo da žalim što se na velikoj sceni nećemo predstaviti u najjačem izdanju. Ipak, probleme ostavljamo iza nas, a sigurno imamo momke koji su kadri da nam osvetlaju obraz i da ostvare naš primarni cilj, a to je plasman na U-20 FIFA Prvenstvo sveta u Turskoj sledeće godine", istakao je selektor Marić.

Stručni štab u prvom kolu protiv Francuske neće moći da računa na Nikolu Ninkovića koji mora da odradi suspenziju sa drugog kruga kvalifikacija.

"Imamo jako teške rivale, ali koliko će biti teško nama, toliko i njima. Francuska je možda blagi favorit u našoj grupi, na briljantan način su prošli kvalifikacije, sjajan su i moćan tim. Nedostajaće nam Ninković, a izostanak Aksentijevića je najveći hendikep jer je on poziciono veoma važan za našu igru. Razmišljamo pozitivno, već smo napravili puno, pokušaćemo i da ponovimo uspeh prethodne generacije koja je stigla do polufinala", naglasio je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track