(VIDEO) SEZONA VEĆ POČELA ZA CRNO-BELE: Đukić prezadovoljan generalkom pred Plzenj, evo i zašto
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

POBEDILI ŠAHTJOR SOLIGORSK

(VIDEO) SEZONA VEĆ POČELA ZA CRNO-BELE: Đukić prezadovoljan generalkom pred Plzenj, evo i zašto

Fudbal -

Trener Partizana Miroslav Đukić zadovoljan je izdanjem i pobedom svog tima na poslednoj pripremnoj utakmici na Kipru.

Crno-beli su u generalnoj probi pred duel sa Viktorijom Plzenj sledećeg četvrtka u Ligi Evrope savladali beloruski Šahtjor iz Soligorska 2:1 (0:0).

"Veoma je bitna utakmica, generalka. Za nas je već počela sezona i ovo je bio ozbiljan meč. Drugačiji tip utakmice nego protiv Teplica. Šahtjor je ekipa koja nije mnogo pritiskala, ali je čekala da izađe u kontranapade. Nismo im to dozvolili. Ako bi trebalo da tražimo što treba da popravimo, onda je to realizacija. Da budemo efikasniji i konkretniji”, rekao je Đukić novinarima posle meča na Kipru.

Strategu crno-belih veoma je bio važan i rezultat.

“Veoma je bitno da uđeš u sezonu sa pobedničkim mentalitetom. Rekao sam danas igračima da moraju da se predstave kao pobednička ekipa”.

Na zagrevanju pred meč sa Belorusima povredio se Zdjelar i nije igrao.

“Preventivno smo odlučili da ne igra. Dobio je udarac na prošloj utakmici. Smetalo mu je pri šutiranju lopte. Rekli smo mu da ne igra ako oseti bol, nismo hteli da rizikujemo”.

Pripremne utakmice mogu da budu opasne, jer rizik postoji rizik da se igrači povrede.

“Možeš da uđeš kako hoćeš, jer nećeš biti isključen. U jednom trenutku je bilo previše agresivnih startova. Mogli su igrači da se povrede. Trebalo bi da postoje žuti i crveni kartoni i na prijateljskim utakmicama”.

Đukić je u poluvremenu izveo Pantića, jer je smatrao da je dobio mnogo "batina".

“Daču Pantića smo zamenili jer je tražio zamenu, dobio nekoliko udaraca, ali njemu je dobro da malo očvrsne. I Jevta je osetio bol, a on je pre dva dana igrao 90 minuta. Rekli smo mu da će podeliti utakmicu sa Radinom, oseća umor od prošle utakmice, ali morao je da igra jer Zdjelar nije mogao”, zaključio je Đukić.

Armin Đerlek rekao je da mu svi u klubu pružaju veliku podršku koju mu, kako je rekao mnogo znači.

"Drago mi je zbog golova (na pripremama)... I današnjeg na 'generalki' (protiv Šahtjora iz Soligorska). Hvala (Miroslavu) Djukiću i svim saigračima. Već sam mnogo puta rekao i na terenu i van njega, svi igraču su uvek tu, dobijam reči podrške i od trenera Djukića i stručnog štaba. Mnogo mi to znači", rekao je 17-godišnji Đerlek.

Crno-beli su dobili dva slobodna dana, a Đerlek je rekao da će ih provesti s porodicom u Novom Pazaru.

Njegov saigrač Leandre Tavamba rekao je da je srećan "što su pripreme protekle dobro" i dodao da se nada dobrom rezultatu protiv Viktorije.

"Srećan zbog rezultata na prijateljskim utakmicama i nadam se da ćemo sledeće nedelje izvući pozitivan rezultat (protiv Viktorije) koji će nam uvećati šanse da se plasiramo u naredno kolo. Verujem da ćemo dobro igrati u prvenstvu i da ćemo stići prednost Crvene zvezde od devet bodova, kao što smo to uradili prošle godine", rekao je Tavamba.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track