ĐUKIĆ TRAŽI SIGURNOST: Čvrstina odbrane vodi do pobede!
Foto: Beta

Nema zezanja

ĐUKIĆ TRAŽI SIGURNOST: Čvrstina odbrane vodi do pobede!

Fudbal -

Trener crno-belih obećava da će na proleće Partizan biti homogena ekipa

Sazrevajući kao trener, Miroslav Đukić došao je do faze kada mnogo više pažnje poklanja igri u fazi odbrane nego je što je to radio u svom prvom mandatu u Srbiji na klupi Partizana ili mlade reprezentacije. Još se pamti, recimo, kako su „orlići“ u baražu sa Šveđanima izgubili 3:0 u Novom Sadu, da bi u revanšu istog protivnika na njegovom terenu pregazili sa 5:0. Kasnije su „orlići“ igrali finale Evropskog prvenstva u Holandiji.

- Kad imate nulu nazad, ona vam daje sigurnost iz koje dalje možete krenuti ka pobedi. Prema profilu mojih igrača verujem da je najbolje za Partizan da bude čvrsta i homogena ekipa, pa da iz tog defanzivnog stava tražimo način za pobedu stalno pritiskajući protivnika - rekao je Miroslav Đukić i dodao:

- U odnosu na leto, imamo stabilniju, mirniju ekipu. Onda nismo znali šta će biti od nas, nismo znali gde će Đurđević, šta će biti sa Leonardom. Bili smo konfuzni, a sada smo mirni.

Sve se može

STIĆI ĆEMO ZVEZDU

Iako minus od devet bodova zaostatka za Zvezdom ne daje razlog za preterani optimizam, Đukić veruje:

- Sve je teško, u fudbalu ništa nije lako, pa ni odbraniti trofeje. Ipak, mi verujemo u sebe. Živi smo na sva tri fronta, pokušaćemo da guramo što dalje možemo - zaključio je Đukić.

Drugi deo sezone otvoriće meč u šesnaestini finala Lige Evrope u četvrtak protiv češke Viktorije, koji bi mogao da uđe u klupsku istoriju kao jedan od najznačajnijih na međunarodnoj sceni.

- Pratili smo Viktoriju, ali najvažniji smo mi! Nećemo se prilagođavati protivniku. Zatvorićemo njihove dobre karakteristike, ali mi smo Partizan i imamo svoj stil koji ćemo jednako primenjivati protiv Viktorija, kao i u domaćem prvenstvu protiv Javora ili Mladosti.

foto: FK Partizan

Kvartet pojačanja

ZDJELAR I IVANOVIĆ DAJU KVALITET

Partizan se tokom zimskog prelaznog roka dobro pojačao. U Humsku su stigli Đorđe Ivanović, za koga je plaćeno 400.000 evra Spartaku iz Subotice, Slobodan Urošević iz kruševačkog Napretka, Ukrajinac Jurij Vakulko i reprezentativac Saša Zdjelar, koji je došao iz Olimpijakosa na pozajmicu do leta.

Kurir / D. P.

Foto: Beta, FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track