MIODRAG BOŽOVIĆ GROF: Teško CSKA pred Delijama!
Foto: Dado Đilas

IZ STRUČNOG UGLA Grof Božović

MIODRAG BOŽOVIĆ GROF: Teško CSKA pred Delijama!

Fudbal -

Klub iz Moskve nikad nije igrao u atmosferi kakva je na Marakani, kaže slavni trener

Zvezdo, samo hrabro i bez mnogo respekta.

Upravo ovako posavetovao je Miodrag Božović, bivši trener crveno-belih, svog naslednika Vladana Milojevića pred utakmicu protiv CSKA. Popularni Grof nalazi se na pripremama u turskoj Antaliji sa svojim Arsenalom iz Tule, odakle će gledati utakmicu iz Beograda.

- CSKA je iskusna ekipa koja igra čvrst, tipično ruski fudbal. Znaju da igraju na rezultat i svoje šanse vrebaće iz kontranapada. Očekujem šahovsko nadmudrivanje trenera jer sam ubeđen da se nijedna ekipa neće zaletati. Zvezda je tokom jeseni u Ligi Evrope pokazala da ume da igra na rezultat - poručio je Miodrag Božović.

Grof je sa svojim Arsenalom iz Tule golom Gorana Čaušića pobedio CSKA i veruje da Rusi neće menjati mnogo u igri.

-

Reprezentativci Rusije Golovin i Džagojev su oni oko kojih se vrti igra. Tu je i Brazilac Vitinjo, a povratkom Muse dobili su napadača kakvog su tražili, veoma brzog i sjajnog realizatora. Opet, Crvena zvezda ima navijače. Delije su sila i igrači CSKA nikad nisu igrali u takvoj atmosferi. Mislim da bi to mogao da bude problem za ruski tim. I dalje tvrdim da su šanse 50/50. Zvezda je samim plasmanom u Ligu Evrope, a i ovim prolaskom grupne faze napravila fantastičan rezultat. Sve preko toga bilo bi samo šlag na tortu - tvrdi Miodrag Božović.

A. R. - Foto: Dado Đilas

Tulski Arsenal

CILJ JE OPSTANAK

Tulski Arsenal se nalazi u sredini tabele ruske Premijer lige, a cilj Miodraga Božovića je ostanak na tom mestu. Klub se pojačao sa tri igrača Zenita, reprezentativcem Artemom Dzjubom, štoperom Ivanom Novoselcevom i golmanom Igorom Obukovom.

- Ruska liga je teška i naporna. Verujem da bismo sa deset bodova uspeli da rešimo pitanje opstanka. Pojačanja su dobra, videćemo kako će se uklopiti - oprezan je Grof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track