podrška

(KURIR TV) BRAĆA PREKO DRINE: Delije iz Republike Srpske bodre Zvezdu protiv CSKA

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju CSKA iz Moskve u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope i na taj način počinje dugo čekano "evropsko proleće".

Izabranici trenera Vladana Milojevića imaće podršku vipše od 50 hiljada navijača ana stadionu rajko Mitić, a među njima će biti i dobro raspoložena grupa Delija iz Republike Srpske, koja je nekoliko sati pšre meča, bila u blizini Marakane.

Podsetimo, prvi put posle skoro 27 godina, odnosno posle istorijskog duela u polufinalu Kupa šampiona protiv Bajerna, 24. marta 1991. godine, Zvezda će na svom stadionu dočekati evropskog rivala, s obzirom na to da im u proleće 1992. godine zbog sankcija to nije bilo dozvoljeno.

Zvezda je jesenas ispisala novu stranicu istorije fudbala, postala prvi tim koji je iz prvog kola kvalifikacija stigao do eliminacione faze jednog evropskog takmičenja, a sada ima priliku da napravi korak više.

Zvezdina evropska priča počela je u julu protiv Florijane sa Malte, a potom su redom eliminisani kazahstanski Irtiš, češka Sparta iz Praga i ruski Krasnodar.

U grupnoj fazi, u konkurenciji Arsenala, BATE Borisova i Kelna, crveno-beli su završili kao drugi u grupi i prošli su dalje.

Poslednju zvaničnu evropsku utakmicu u februaru Crvena zvezda je odigrala 1962. godine, dakle pre više od pola veka. U četvrtfinalu Kupa sajamskih gradova, Crvena zvezda je savladala Espanjol sa 5:0. Dva gola na tom meču postigao je Dragoslav Šekularac, strelci su bili i Milan Galić i Nikola Stipić, uz jedan autogol. Crveno-beli su u polufinalu tog takmičenja eliminisani od onog drugog, mnogo većeg katalonskog kluba, Barselone.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 18 sati.

Kurir sport

Foto: Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track