(VIDEO) ONI SU BILI JAČI OD ZIME: Zvezdine legende se prisetile velikih pobeda po hladnoći kakva se očekuje u Moskvi
Foto: Crvena zvezda

žele da se istorija ponovi

(VIDEO) ONI SU BILI JAČI OD ZIME: Zvezdine legende se prisetile velikih pobeda po hladnoći kakva se očekuje u Moskvi

Fudbal -

Jednu od najvećih pobeda u istoriji Crvena zvezda je ostvarila u Kupu evropskih šampiona 1987. godine protiv Reala iz Madrida. Ovaj istorijski duel odigran je po ledenom vremenu na stadionu "Rajko Mitić", domaćin je slavio sa 4:2, a na poluvremenu je bilo ubedljih 3:0.

- Neposredno pre početka utakmice naš ekonom nam je prilagodio krampone tako da smo mogli mnogo lakše da se krećemo na terenu od našeg protivnika. To smo iskoristili na najbolji mogući način. Vodeći gol sam postigao veoma brzo, navijači nisu još ni prestali da slave, a Žarko Đurović je dao i drugi. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od 3:0 - prisetio se Đurovski.

"Kraljevski" klub je nastavak meča dočekao izuzetno spremnije i došao do rezultata koji je u revanšu uspeo da nadoknadi.

- Verujem da su se i naši rivali u pauzi konsultovali i zamenili opremu te su u drugom delu mnogo bolje izgledali na terenu. Zabeležili smo veliku pobedu, ali mogli smo i morali i ubedljivije da slavimo - rekao je Đurovski.

Stanislav Karasi smatra da nikakvi vremenski uslovi ne mogu da spreče kvalitetnog igrača da dođe do svoje igre, što je bio slučaj i sa utakmiciom protiv Karl Cajs Jene 1971. godine, kada su crveno-beli nadoknadili rano vođstvo domaćina od 2:0, na kraju je bilo 3:2.

Susret u Nemačkoj odigran je po hladnom vremenu, uslovi su bili izuzetno teški jer je na teren tokom prethodnog dana napadala veoma velika količina snega, pa je fudbalere sačekalo blato.

- Dobrim igračima nije toliko važno u kakvim uslovima igraju, samo im je potrebno malo vremena da se prilagode, da vide kako lopta odskače po blatnjavom ili terenu prekrivenim snegom. Kako je utakmica odmicala bilo nam je sve lakše da igramo, adaptirali smo se na nisku temperaturu, prestali smo da se upuštamo u suvišne driblinge i zaigrali smo konkretnije - rekao je Karasi.

Zvezda je poslednju februarsku utakmicu u Evropi odigrala 14. februara 1962. godine u četvrtfinalu Kupa sajamskih gradova protiv španskog Espanjola.

Teren tadašnjeg stadiona JNA bio je gotovo u potpunosti prekriven snegom, ipak, ovo nije smetalo crveno-belima da deklasiraju španski klub rezultatom 5:0 i bez problmena nadoknade minus od jednog gola iz prve utakmice.

Revanš utakmica 1/16 finala Lige Evrope između CSKA i Crvene zvezde igra se u sredu s početkom od 18 časova po našem vremenu.

Kurir sport

Foto: Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DELIJE U TRANSU: Pogledajte nestvarnu bakljadu Delija na kiši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track