PREDSEDNIK OTOVORENO PRIČAO O SVEMU

(KURIR TV) VUČELIĆ POSLE ISPADANJA PARTIZANA IZ EVROPE: Nije bilo kvaliteta kod pojedninih igrača! Izgovori ne dolaze u obzir

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su od Viktorije u Plzenju 0:2 (0:0) u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope, čime su eliminisani iz tog takmičenja.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić posle ispadanja iz evropskog takmičenja naglasio je da je ostvaren odličan rezultat i istakao da je cilj crno-belih da ponavljaju uspehe na evropskoj sceni.

"Nama je cilj da imamo svake godine obezbeđeno mesto ili u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope. Pa, ako možemo svake godine i da prezimimo, bilo bi odlično. Mnogo je teže napraviti takav rezultat u Ligi šampiona, ali to je naš san, rekao je Vučelić novinarima posle utakmice sa Viktorijom.

S obzirom da će se kasa crno-belih posle učešća u evropskom takmičenju napuniti, klub može da računa na angažovanje ozbiljnijih igrača.

"Konstantnim igranjem u Evropi stičemo mogućnost da dovodimo zvezde, kao što su Vladimir Stojković i Zoran Tošić. Da nismo zatekli velike dugove kad smo došli u klub, već sad bismo mogli da planiramo dovođenje velike zvezde", kazao je prvi čovek Partizana.

Vučelić je napomenuo da je za uspehe važna dobra organizacija unutar kluba i dodao da očekuje dobar rezultat na evropskoj sceni i u nerednoj sezoni.

"Samo radom, dobrom selekcijom, sređenim odnosima u klubu i, naravno, dobrom igrom, možemo da nižemo uspehe i u narednim sezonama u Evropi. Ne treba menjati dobre navike. Ubeđen sam da će ovako biti i sledeće godine. Partizan ima dimenziju velikog kluba. Videli smo da možemo da igramo u Ligi Evrope, a da je bilo malo više sreće i boljeg žreba, igrali bismo u Ligi šampiona. Na početku smo stvorili tim, pa nam je odmah došao težak protivnik", rekao je između ostalog Milorad Vučelić.

"Viktorija Plzenj je na terenu pokazala kakav je tim. Pobedili su bolji. Neću da kažem da nije bilo borbenosti na terenu, ali je evidento da je nedostajalo kvaliteta kod pojedninih igrača od kojih sam više očekivao. Reći da nismo imali sreće i svi oni izgovori koji su uobičajni ne dolaze u obzir", bio je oštar Vučelić.

Vučelić je pričao i o samoj utakmici sa Viktorijom, nedostacima Partizana, ali i o tome da li će Miroslav Đukić ostati na klupi tima iz Humske 1.

Više o svemu tome polsušajte u videu:

kurir.rs / Dejan Ignjatović

foto: Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track