(VIDEO) PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Oštećeni smo na drastičan način, neko mimo pravila fudbalske igre odlučuje o šampionu Srbije
Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Crno-beli grme posle utakmice

(VIDEO) PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Oštećeni smo na drastičan način, neko mimo pravila fudbalske igre odlučuje o šampionu Srbije

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje posle utakmice 24. kola Super lige Srbije u kojoj je na svom terenu remizirao sa Zemunom 1:1.

Crno-beli se žale na suđenje Dejana Santrača, odnosno njegove odluke da u 70. minutu dosudi jedanesterac za goste koji je Nemanja Vučić pretvorio u gol.

"Nakon današnje utakmice između FK Partizan i FK Zemun, prinuđeni smo da se obratimo fudbalskoj javnosti. U proteklom periodu upozoravali smo na tretman koji FK Partizan ima u domaćim takmičenjima. Danas, sa žaljenjem i ogorčenošću moramo da konstatujemo da smo bili u pravu. Naša ekipa je na današnjoj utakmici oštećena na drastičan način - dosuđivanjem nepostojećeg jedanaesterca u korist FK Zemun, pri rezultatu 0:0. Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt između igrača FK Partizan i igrača FK Zemun. Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je FK Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici", stoji u saopštenju FK Partizan.

Klub iz Humske će preduzeti dodatne korake zbog ove utakmice, a ističe i da ubuduće neće sedeti skrštenih ruku.

"Ne možemo a da se ne zapitamo, kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije? FK Partizan će se zvaničnim putem obratiti nadležnim fudbalskim organima i uložiti žalbu na današnje sudjenje. Ukoliko se ovakvo drastično sudjenje na štetu našeg kluba nastavi i u narednim utakmicama, unapred upozoravamo da ne možemo i nećemo sedeti skrštenih ruku."

Kurir sport

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track