TOŠIĆ: Partizan mora da bude opasniji i ubojitiji, da se protivnik ništa ne pita
Foto: Dado Đilas

Iskusni fudbaler o nastavku sezone

TOŠIĆ: Partizan mora da bude opasniji i ubojitiji, da se protivnik ništa ne pita

Fudbal -

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je danas da crno-beli treba da podignu glave, da gledaju napred i da se potrude da u narednim duelima budu mnogo bolji i efikasniji.

"U napadu mora mnogo bolje da se sarađuje, stvara više prilika, da budemo opasniji, ubojitiji. Moraćemo da radimo na tom segmentu i vratimo ono što je krasilo Partizan, a to je da kod kuće uvek budemo izraziti favorit gde ćemo, svakome od prvog minuta nametnuti svoj ritam, da se protivnik ništa ne pita. Za to su potrebni i agresivnost i želja za pobedom, da nikome ne poklanjamo 45 ili 60 minuta i počnemo da igramo tek posle primljenog gola", rekao je Tošić za klupski sajt.

"Hajde da to ubuduće ne radimo", dodao je on.

Crno-beli su eliminisani iz Lige Evropa u šesnaestini finala Lige Evropa, a Tošić je naveo da kao "fudbaler Partizana i profesionalni sportista uvek očekuje najviše rezultate" i istakao da je svakim lošim izuzetno razočaran.

"Tako je i ovog puta, bez obzira što smo, kad se sve sabere, u Evropi napravili veliki uspeh, a pobedama u grupi izborili plasman u nokaut fazu. Ostaje žal što nismo uspeli da eliminišemo protivnika koji je, sigurno bio prolazan, jer smo pobedili i dobre ekipe na putu do šesnaestine finala, što govori o našem kvalitetu. Ipak, treba podsetiti publiku da je ekipa Viktorije Plzenj stalni učesnik Lige Evrope i Lige šampiona, kao i da su zajedno u istom sastavu već više od sedam godina, kao i da su šampioni svoje zemlje", rekao je Tošić.

Izabranici Miroslava Đukića su posle poraza od Viktorije odigrali 1:1 protiv Zemuna u Super ligi Srbije.

"Posle Evrope redovno imamo pražnjenje na domaćoj sceni. Ne možemo da završimo utakmicu u svoju korist nekim brzim golom ili olakšamo dobrom igrom. Kako susret odmiče, nažalost, ulazimo u problem i ne uspevamo da slomimo protivnika, koji se povuče i zatvori prilaze golu. Sigurno da nam je teško, ali moramo da nastavimo da radimo i ne očajavamo, pred nama je još mnogo važnih mečeva. Tako je kako je, podignimo glave, gledajmo napred i potrudimo se da u narednim duelima budemo mnogo bolji i efikasniji", rekao je on.

Partizan u subotu igra utakmicu 25. kola domaćeg šampionata protiv ekipe Radničkog iz Niša.

"Od kada sam se vratio u Partizan nijednom nisam igrao u Nišu. Sećam se da je Partizan pred poslednje kolo u prošloj sezoni igrao na Čairu u borbi za titulu i da je to bila utakmica za pamćenje. U ovoj sezoni, ja sam čak i dao gol uz Marka Jankovića i Ožegovića na našem stadionu, tako da nemam protiv da se ponovi isto. Biće to svakako teška utakmica za koju moramo da se kao i za svaku dobro pripremimo i promenimo sve što sam naveo", rekao je Tošić.

Beta Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track