(VIDEO) TO MU NIJE TREBALO: Dosudio prvi penal protiv Barse nakon dve godine, pa suspendovan do daljnjeg!
Foto: Reuter

kATALONCI BESNI

(VIDEO) TO MU NIJE TREBALO: Dosudio prvi penal protiv Barse nakon dve godine, pa suspendovan do daljnjeg!

Fudbal -

Španski sudija Mateu Lahos suspendovan je do daljnjeg zbog lošeg suđenja na meču između Barselone i Las Palmasa (1:1).

Lahos je na meču 26. kola La Lige između Barselone i Las Palmasa dosudio penal u korist domaćeg tima. Zanimljivo, to je bio privi jedanaesterac protiv Barse još od februara 2016. godine.

Od tada je prošlo 764 dana, a nijedan sudija u Primeri nije se odvažio da pokaže na belu tačku u korist Barseloninih rivala. Za to vreme Barsa je izvela 21 penal. Sam Lahos je u ovom razdoblju sudio na 26. mečeva Barselone i pet puta svirao penal za Katalonce.

Svi španski mediji, čak i oni naklonjeni Realu, slažu se da je penal bio kranje diskutabilan. Jasno se vidi da Digne nije namerno igrao rukom. Osmi toga, goste je teško oštetio i u prvom poluvremenu, kada je golman Las Palmasa igrao rukom van kaznenog prostora. Obe greške na štetu Katalonaca potvrdila je sudijska komisija La Lige. Lahosu se zamera i što je igraču Las Palmasa Galvezu damo samo žuti kartom umesto crvenog nakon prekršaja nad Mesijem.

Velike sudijske greške na štetu Barselone utiču na sam rasplet prvenstva. Jer je nakon kiksa Katalonaca Atletiko prišao na samo pet bodova zaostatka. Upravo ovi timovi igraju u nedelju od 16:15 derbi kola.

Kurir sport, foto: Reuter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track