RODIĆ NOSI ZVEZDU: Čast je biti deo kluba sa ovakvom istorijom
Foto: Dado Đilas

DVA MEČA, TRI GOLA

RODIĆ NOSI ZVEZDU: Čast je biti deo kluba sa ovakvom istorijom

Fudbal -

Pobedom od 2:1 na utakmici protiv Voždovca fudbaleri Crvene zvezde na najlepši način obeležili su 73. rođendan svog kluba.

Prvi povod za slavlje na meču navijačima crveno-belih dao je Milan Rodić koji je u 46. minutu zatresao protivničku mrežu. Slavlje je, svojim prvencem u Zvezdinom dresu, upotpunio Nenad Krstičić i u poslednjim sekundama utakmice postavio konačan rezultat.

Rodić, iako levi bek, najubojitiji je igrač ekipe Vladana Milojevića u poslednje vreme. Na dva pogotka u Subotici dodao je i ovaj protiv "zmajeva".

- Ni sam nisam verovao da ću se ovako brzo posle postignutog prvenca u Zvezdinom dresu ponovo naći na listi strelaca. Ovoga puta gol je došao u zaista važnom trenutku meča. U prvom poluvremenu smo imali inicijativu i pokazali smo da smo bolji protivnik, a na samom startu drugog dela igre smo to i materijalizovali. Napali smo kao što smo se dogovorili u svlačionici i to je dalo rezultate – rekao je Rodić.

Zvezdin bek posebno je istakao zasluge Pešića kod gola koji je postigao.

- Fantastično mi je uputio loptu, našao se na pravom mestu što me ne čudi jer Pešić zaista ima odlično kretanje i osećaj u igri. Nije mi bilo teško da posle takve asistencije pošaljem loptu u gol. U samom finišu meča smo možda nepotrebno doneli dodatno uzbuđenje navijačima. Svi smo presrećni što je mali pad koncentracije u 88. minutu ispravio Krstičić. Čestitao bih mu na prvencu, da je mogao da bira siguran sam da bi želeo da prvi gol u crveno-belom dresu bude odlučujući u poslednjim sekundama utakmice.

Simbolično, u 73. minutu meča navijači su na tribinama napravili pravo slavlje.

- Zaista smo svi imali poseban motiv na jučerašnjoj utakmici. Velika je čast biti deo kluba sa tako bogatom istorijom kao štoje Crvena zvezda, 73 godine generacije su se borile da naše ime uživa ugled u svetu koji danas ima. Zato smo mi na terenu dali sve od sebe kako bismo podarili našem klubu i navijačima najlepši poklon za rođendan, ono za šta živimo svi mi koji volimo crveno-bele boje – pobedu. Siguran sam da je ovo samo jedna u nizu pobeda i da ćemo u ovoj, 73. godini postojanja naše Zvezde uspeti da joj donesemo duplu krunu. Naši navijači su i juče pokazali da su oni snaga obog kluba, napravili su fenomenalnu atmosferu i dodatno ulepšali proslavu rođendana – poručio je Rodić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track