HUMANO: Crvena zvezda poziva sve na dobrotvornu akciju davanja krvi
Foto: FK Crvena zvezda

za primer

HUMANO: Crvena zvezda poziva sve na dobrotvornu akciju davanja krvi

Fudbal -

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi "Crveno-bela krv" biće održana u petak, 09. marta u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić”, kao i u još mnogim gradovima.

Svi dobrovoljni davaoci će dobiti posebnu nagradu, jer svako ko odluči da pomogne nekome i da krv, na poklon će dobiti ulaznicu za meč Crvena zvezda – Napredak koji se igra u nedelju na našem stadionu. U pitanju su ulaznice za severnu, istočnu i zapadnu tribinu.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće od 11 do 18 časova. Nove zalihe krvi su uvek neophodne. Zato se akcija „crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije organizuje već dvanaesti put. Svaka prethodna imala je izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta. Osim na Marakani, davanje krvi biće organizovano i u Boru, Negotinu, Paraćinu, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Doboju i Trebinju. Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Kurir sport/FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track