IVICA KRALJ: Zadovoljan sam učinkom Mačve, sudije greše u Ligi šampiona, kamoli u Super ligi
Foto: Kurir

INTERVJU

IVICA KRALJ: Zadovoljan sam učinkom Mačve, sudije greše u Ligi šampiona, kamoli u Super ligi

Fudbal -

Predsednik Mačve i bivši reprezentativac naše zemlje Ivica Kralj otkrio je koliko je zadovoljan rezultatima svog kluba u Superligi, šta misli o suđenju, Partizanu, FSS...

Nakon 70 godina Mačva je zaigrala u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji i Kralj je zadovoljan trenutnim učinkom svog tima.

"U principu, novi smo u celoj ovoj priči. Moram da priznam da jesam zadovoljan, ali uvek postoji mesto za napredak i može bolje. Ali može i lošije… Iskusniji smo sa šest meseci igranja u Superligi, mnogo iskusniji. Videli smo kakva je situacija. Naši igrači su videli gde su u ostalu na ostale u elitnom rangu i da igranje u Superligi nije bauk. Videli su da mogu da budu konkurentni. Zbog toga očekujem da ćemo u ovom drugom delu biti barem za desetak, 20 odsto bolji nego u prvoj polusezoni", rekao je Kralj za Hotsport.

"Realno je da želimo da sačuvamo superligaški status. Naravno, mi uvek imamo ambicije za nešto više što u ovom momentu nije izvodljivo. Treba još malo da uđemo u taj sistem i superligaški način igre, jer veći deo ekipe su momci koji su sa Mačvom igrali u nižem rangu. Naravno da je Superliga drugačija od naše druge ili treće lige. Prioritet je opstanak i ne sumnjam da ćemo uspeti da izguramo ono što smo zacrtali", dodao je legendarni golman.

Kralj je istakao da nema većih zamerki na suđenje u Super ligi.

"Mi smo svesni da smo novi u ovoj ligi i da moramo još organizaciono da se prilagođavamo i dosta drugih stvari da odrađujemo. Ja lično nemam nekih većih zamerki kada je suđenje u pitanju. Mačva jeste klub sa stogodišnjom tradicijom, ali ponavljam, ovde se 70 godina nije igralo u najkvalitetnijem takmičenju i smatram da treba polako da se uklapamo. Ponavljam, što se suđenja tiče, manje – više to je sve očekivano i u redu".

"Vidite i na ovim mečevima Lige šampiona i Lige Evrope, veliki klubovi pa neke banalne greške i čudne odluke", rekao je Kralj.

Kralj nema zamerke na rad Fudbalskog saveza Srbije.

"Što se saveza tiče, rezultati govore sve. Reprezentacija se plasirala na Svetsko prenstvo, mlađe selekcije imaju zapažene uspehe, ‘večiti’ su dočekali proleće u Evropi… Mislim da je to dovoljno da se oceni kao odličan rad. Dela su ta koja govore, pozitivnih rezultata ima i sve ostalo je u uzlaznoj putanji. Smatram da će to biti još bolje nakon Mundijala."

Bivši fudbaler crno-belih je istakao da je zadovoljan Partizanovom sezonom.

"Mi kao navijači smo bili zadovoljni samim plasmanom u Ligu Evrope, pa je onda došao taj prolazak grupe, a onda glad za novim pobedama i još evropskih utakmica. Gledam sada, pojavilo se veliko razočaranje među ljudima što Partizan nije eliminisao Plzen. Sve to stoji, svi bismo mi voleli da se napravi više, da se ode još dalje, ali mislim da je ovo jedan lep uspeh. Neka se to sledeće godine nadogradi, pa da probamo još više. Ja sam jedan od onih koji stvarno gledaju pozitivno na ovo sve, te smatram da je dobar rezultat napravljen u Ligi Evrope što se crno-belih tiče".

Kralj je napravio i najbolji tim od saigrača sa kojima je igrao u karijeri.

"Kao desnog beka bih odabrao Batu Mirkovića, a za štopere Žorža Koštu, kapitena Porta, i Sinišu Mihajlovića. Za levog beka biram Krstajića, da mogu on i Siniša da se menjaju. Gore u špicu moram da rezervišem jedno mesto za Van Nisterloja. Nezgodno je napred baš… Mora da bude mesta za Piksija Stojkovića, Peđu Mijatovića, Deja Savićevića… Što se naših tiče. A stranci… Zadnji vezni bi mi sigurno bio Mark van Bomel, igrali smo u PSV-u. Dejan Stankovićsvakako mora u vezni red. Desno Rui Baroš, jedan mali, iskusni igrač u to vreme kada sam bio u Portugaliji. Pa sigurno jedna ozbiljna ekipa."

Kurir sport/Hotsport, foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: FSS trenira strogoću. Imaju li ove kazne smisla?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track