FIFA REAGOVALA: Delegacija svetske kuće fudbala u Grčkoj
Foto: AP

POSLE PREKIDA PRVENSTVA

FIFA REAGOVALA: Delegacija svetske kuće fudbala u Grčkoj

Fudbal -

Svetska fudbalska federacija (Fifa) poslaće danas delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi u toj zemlji, dan nakon što je suspendovana Super liga.

"Fifa zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu", naveo je direktor Fifa Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je juče naredila suspenziju lige nakon što je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta.

Fifa je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovodjenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz međunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK-a iz Evropske asocijacije klubova (ECA).

Savidis se danas izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK-a od provokacija i sukoba".

(Beta, Foto: gazzetta.gr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Počinje rasplet. Partizan sa odmora najavljuje Evroligu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track