POJAČANJE U STRUČNOM ŠTABU ORLOVA: Milan Rastavac Krstajićeva desna ruka
Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

Selektoru stiže pomoć

POJAČANJE U STRUČNOM ŠTABU ORLOVA: Milan Rastavac Krstajićeva desna ruka

Fudbal -

Kvalitetan rad se isplati: Prvi trener reprezentacije Srbije pozvao u stručni štab Milana Rastavca, koji je posle odličnih rezultata s niškim Radničkim nastavio u Grčkoj

Mladen Krstajić izabrao je Milana Rastavca.

Grčki mediji su u početku bili sumnjičavi na ovu vest, a onda je sve to zamenilo opšte zadovoljstvo nakon pregovora. Rastavac će imati priliku da sa Krstajićevim stručnim timom pokaže kako je od trenera ženskog fudbala došao do toga da ga i u Grčkoj proglašavaju za jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Sve za Srbiju

- Kada se pojavila mogućnost da sarađujem s Krstajićem, prihvatio sam je kao veliku čast i privilegiju. Važno je da smo iz razgovora Savez, Ksanti i ja izašli zadovoljni dogovorom i da moj klub na kraju taj poziv doživljava kao pozitivnu stvar za sebe - priča trener petoplasiranog tima grčkog prvenstva.

Srbiji predstoje utakmice protiv Maroka i Nigerije.

- Moja očekivanja su da period pred nama iskoristimo što bolje da bismo što kvalitetnije pripremili tim i strategiju za mečeve u Rusiji. Protivnici su takvi kakvi jesu, a mi moramo biti fokusirani na sebe i svoju ideju u igri.

Potom je objasnio na šta konkretno misli:

- Mi sigurno nećemo praviti zaokrete od 360 stepeni u odnosu na ranije mečeve, ali moramo biti precizniji u onome što želimo uraditi na terenu, da iskazujemo naše najbolje strane.

Mane i vrline

Objasnio je i da li je hendikep to što u timu postoji mnogo igrača istih fizičkih karakteristika.

- Ne treba ih posmatrati na taj način, a nije dobro misliti da mi imamo problem, dok ga drugi nemaju. Svi imaju mane i vrline, i svi će pravljenjem kompozicije tima pokušati da istaknu dobre stvari, dok će loše sakrivati.

Ima svoj cilj

VOLIM DA RADIM 25 SATI

Grčki mediji ističu da je predsednik Ksantija Panopulos napravio sjajan potez kada se odlučio za dovođenje nepoznatog trenera iz Srbije.

- Zadovoljan sam kako se razvijala priča sa Ksantijem, a ona je počela u martu, kada je postalo izvesno da tadašnji trener neće nastaviti saradnju. Odmah mi je rečeno da sam jedan od kandidata za trenera, da bi se kasnije pojavili sa definitivnom odlukom u moju korist. Meni je pravo zadovoljstvo da radim u sredini gde mogu da sprovodim na terenu ono što želim i radim 25 sati ono što volim. To je moj cilj u karijeri - kazao je Rastavac.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track