(VIDEO) NAPOLITANCI PONOVO ZAKUVALI ŠAMPIONSKU TRKU: Raul Albiol heroj Napulja!
Foto: EPA

serija A

(VIDEO) NAPOLITANCI PONOVO ZAKUVALI ŠAMPIONSKU TRKU: Raul Albiol heroj Napulja!

Fudbal -

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu Djenovu sa 1:0, u utakmici 29. kola italijanskog prvenstva i vratili se na dva boda zaostatka za vodećim Juventusom.

Pobedu Napoliju doneo je Raul Albiol u 72. minutu.

Napoli je prekinuo niz od dve utakmice bez pobede i drugi je na tabeli sa 73 boda, dva manje od prvoplasiranog Juventusa, koji je sinoć odigrao 0:0 sa Spalom.

Djenova je pretrpela treći uzastopni poraz, ukupno 14. u prvenstvu, i 13. je na tabeli sa 30 bodova.

Lacio i Bolonja odigrali su u Rimu nerešeno 1:1.

Bolonja je povela u trećem minutu golom Simonea Verdija, a izjednačio je Lukas Leiva u 16. minutu.

Lacio je bez pobede u poslednje tri utakmice, a posle drugog uzastopnog remija zauzima peto mesto na tabeli sa 54 boda. Bolonja, koja je u poslednja tri meča osvojila bod, zauzima 11. mesto sa 34 boda.

Ranije danas fudbaleri Milana na San Siru uspeli su da savladaju ekipu Kjeva sa 3:2 posle preokreta u 29. kolu Serije A, i tako nastavili da pružaju sjajne partije u prvenstvu. Zapažena izdanja u ovoj rundi imali su Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić, koji su bili u ulozi asistenata.

Roma je ostvarila vrednu pobedu na gostovanju Krotoneu od 0:2. Prvi gol za "vučicu" postigao je Stefan El Šaravi na asistenciju našeg reprezentativca Aleksandra Kolarova. Pobedu za Rimljane overio je Radža Naingolan u 75. minutu.

Fudbaleri Fjorentine kao gosti odneli su ceo plen pošto su savladali Torinosa 2:1. Ekipa iz Firence je povela preko Vertuta u 59. minutu. domaćin je izjenačio u 86. preko Andree Belotija na odlično dodavanje Adema Ljajića. Gosti su do pobede ipak došli u trećem minutu zaustavnog vremena, kada je sa bele tačke bio precizan Tereu.

Verona je kao domaćin pregažena od strane Atalante sa čak 0:5. Sjajno popodne kod gostiju imao je Slovenac Josip Iličić koje je dao tri gola, a po jedan još Kristante i Gomez.

Ekipa Kaljarija osvojila je veoma važna tri boda u borbi za opstanak pošto je sa 1:2 bila bolja od prežaljenog Beneventa. Uprkos tome što je domaćin vodio do 90. minuta, u sudiskoj nadoknadi gosti su sa dva gola uspeli da prekrenu i slave na ovom meču.

Kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track