SELEKTOR UZEO KAPITENSKU TRAKU IVANOVIĆU: ZARATILI Krle i Bane!
Foto: Dado Đilas

OTPISAN I ZA MUNDIJAL

SELEKTOR UZEO KAPITENSKU TRAKU IVANOVIĆU: ZARATILI Krle i Bane!

Fudbal -

Krstajić proglasio Kolarova novim kapitenom, a Ivanović možda ne bude u sastavu Srbije za prijateljske mečeve koji slede

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić oduzeo je traku dosadašnjem kapitenu Banetu Ivanoviću i dao je Aleksandru Kolarovu!

Takođe, selektor je rekao da nije siguran hoće li Bane uopšte putovati na SP u Rusiju, jer od 23. marta, kada „orlovi“ igraju protiv Maroka u Torinu, i 25. marta protiv Nigerije u Londonu počinju kvalifikacione utakmice za sve igrače:

foto: Dado Đilas

Svi kreću od nule

- Kapiten reprezentacije biće Kolarov, a njegov zamenik Matić. To je moja ideja. Pričao sam sa dosadašnjim kapitenom Ivanovićem. Mnogo je dao reprezentaciji i on ostaje sa nama. Razgovarao sam otvoreno, a to su neke stvari koje se rešavaju interno.

Na pitanje hoće li Baneta Ivanovića zvati na SP u Rusiju, Krstajić je odgovorio:

- Kad sam objavljivao spisak, rekao sam da svi počinju od nule. Tako su i ove dve utakmice kvalifikacione.

foto: Vladimir Šporčić

Krstajić nije želeo da otkriva sistem igre, ali je verovatno da će biti promenjen:

- Sistem igre ne krijem, ali neće se menjati u odnosu na ranije. Menjaće se samo neki igrači. Najbitnije je da napravimo dobru atmosferu, nama je svaka utakmica bitna za rezultat, jer Srbija očekuje najbolje od nas. Živimo u zemlji koja je gladna utakmica.

foto: Vladimir Šporčić

Meč za uživanje

Aleksandar Kolarov je rekao da je spreman da bude novi kapiten srpskih fudbalera.

- Hvala selektoru na poverenju. Imam sjajan odnos s Banetom, ukazana mi je čast i gledaću da je opravdam. Hteo bih da budem jasan, da izbegnem polemiku, nema problema u ekipi. To je odluka selektora - kazao je Kolarov i dodao:

- Pričaću s Banetom o tome, jer sam ga video samo na ručku. Dugo sam uz ekipu, znaću kako da se nosim s tim.

Nemanja Matić veruje da će reprezentacija u predstojeća dva meča pokazati kvalitet:

- Da vidimo u ove dve utakmice gde smo. Maroko ne poznajemo, ali stručni štab je spremio materijal. Nigerija je kvalitetna, neke igrače poznajem, biće to utakmica za uživanje.

foto: Vladimir Šporčić

Traje još od oktobra

ZAKAČILI SE NA POLUVREMENU UTAKMICE S GRUZIJOM

Varnice između selektora Krstajića i tadašnjeg kapitena Baneta Ivanovića prvi put su u javnost dospele nakon meča s Gruzijom u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za SP u oktobru u Beogradu. Tada je došlo do sukoba selektora i kapitena u svlačionici tokom poluvremena, a negativna atmosfera rezultirala je time da je Nemanja Matić uoči početka drugog poluvremena izašao pre svih saigrača sasvim sam na teren. Cela situacija je brzo zataškana.

Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbi će biti olimpijski pobednici u sportu koji su izmislili Šveđani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track