NA POZIV NENADA GROZDIĆA: Van Hojdonk stiže u posetu Radničkom iz Niša
Foto: Profimedia

MERAKLIJE IMAJU GOSTE

NA POZIV NENADA GROZDIĆA: Van Hojdonk stiže u posetu Radničkom iz Niša

Fudbal -

Nekadašnji holandski reprezentavac Pjer van Hojdonk na poziv bivšeg saigrača Nenada Grozdića u aprilu posetiće fudbalski klub Radnički iz Niša.

Van Hojdonk je prihvatio da dođe na stadion Čair 12. i 13. aprila posle poziva velikog prijatelja i bivšeg saigrača iz Vitesea (sezona 1999/2000), a sada šefa razvoja Omladinske škole Radničkog.

Bivši golgeter promovisaće školu niškog superligaša, demonstrirati svoje fudbalske majstorije na treningu i pokazati delić velikog umeća i bogatog iskustva.

"Kada sam došao na ovu poziciju, cilj mi je bio da iskoristim poznanstva sa mnogobrojnim poznatim fudbalerima i pokušam da ih dovedem u Niš, u cilju promocije fudbala i Radničkog. Drago mi je što će baš Van Hojdonk biti prvi od njih, jer je moja ideja da u školi radimo po holandskom modelu, za koji smatram da je najkvalitetniji u Evropi", rekao je Grozdić.

Kako je naveo, u planu je i da iz Radničkog odu u Holandiju i na licu mesta se uvere kako funkcioniše moderna fudbalska škola.

Van Hojdonk je tokom uspešne karijere igrao za Bredu, Seltik, Notingem Forest, Benfiku, Fenerbahče i Fejnord koga je vodio do trofeja Kupa UEFA 2002. godine kao najbolji strelac tog takmičenja (osam golova).

Dres reprezentacije Holandije nosio je 46 puta i postigao 14 golova.

kurir.rs / Tanjug

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track