(VIDEO) TOTI DEBITOVAO PRE TAČNO 25 GODINA: Svet je bio totalno drugačiji kada je Princ Rima počinjao karijeru! Pogledajte
Foto: AP

VUČICA PODSEĆA

(VIDEO) TOTI DEBITOVAO PRE TAČNO 25 GODINA: Svet je bio totalno drugačiji kada je Princ Rima počinjao karijeru! Pogledajte

Fudbal -

Na današnji dan pre četvrt veka Frančesko Toti je debitovao za prvi tim Rome.

Tog 28. marta 1993. tadašnji trener "vučice" Vujadin Boškov poslao je teren 16-godišnjeg Totija na meču sa Brešom, a pritom nije mogao da sluti da će time otvoriti prvu stranicu jedne od najblistavijih biografija italijanskog fudbala.

Toti je karijeru završio na kraju prošle sezone, a dotle je odigrao 786 utakmica i postigao 307 golova nastupajući svih 25 godina samo za jedan klub - Romu!

Roma je danas podsetila na debi "Princa Rima" na zanimljiv način navodeći deset stvari koje tada nisu postojale, a to su: ajpod, evro, Džastin Biber, Amazon, serija "Prijatelji", tunel između Francuske i Engleske, film "Park iz doba Jure", gugl, fudbaler Rome Cengiz Under i plejstejšn!

Sportski direktor Rome Monći rekao je danas da je Frančesko Toti superheroj i da klub mora da iskoristi njegove moći.

"Toti ima sposobnost, uticaj i kredibilitet koji je toliko jak da Roma to svakako mora da iskoristi", rekao je Moćni za Foks sport.

"Bilo bi apsurdno da imamo superheroja u našoj sredini, a da ne koristimo njegove moći. A, Toti jeste superheroj", naveo je Monći.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda pronašla dostojnu zamenu za Boaćija. Evo ko će ga naslediti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track