(VIDEO) CEO SVET SE SPRDA SA ARGENTINOM: Mesi, sad vidiš kako je bilo nama 2006!
Foto: Profimedia, EPA

Šou posle debakla od 6:1

(VIDEO) CEO SVET SE SPRDA SA ARGENTINOM: Mesi, sad vidiš kako je bilo nama 2006!

Fudbal -

Španci očitali lekciju „gaučosima“ i tako obradovali naše navijače, koji nisu zaboravili poraz od Argentine istim rezultatom na Mundijalu u Nemačkoj

Debakl Argentine u duelu sa Španijom i trijumf „crvene furije“ od 6:1 sve srpske navijače odmah je podsetio na utakmicu sa Svetskog prvenstva 2006. godine.

Tada su „gaučosi“ demolirali našu reprezentaciju istim rezultatom, a selektor Ilija Petković dobio je novi nadimak. Umesto Petko postao je Šestko.

foto: Dado Đilas

Sada, 12 godina kasnije, možda i isti ti navijači pune društvene mreže, ali ovog puta prozivaju Lea Mesija (koji nije ni igrao protiv Španaca) i njegove kolege iz reprezentacije. A verujemo da će i našem bivšem selektoru zaigrati osmeh na usnama kad pročita komentare i prozivke na račun Argentinaca.

Otišao pre kraja meča

Iako ga uopšte nije bilo na terenu, debakl od Španaca najteže je pao upravo Mesiju. As Barselone je u neverici gledao dešavanja na terenu, u očaju se hvatao za glavu, pa čak nije dočekao ni kraj utakmice. Bilo mu je dosta svega, pa je napustio mesto u loži. Koliko mu je zapravo teško ne zna niko osim njega samog, ali je selektor Argentine Horhe Sampaoli na plastičan način objasnio sa čim se njegov najbolji igrač svakodnevno susreće.

Pištolj u glavu

- Mesiju je na glavu prislonjen revolver zvani Svetsko prvenstvo. Ako ga ne osvoji, on je mrtav. Kao rezultat toga, on ne može da uživa u svom talentu. Sva ta negativnost oko reprezentativnog fudbala šteti Mesiju - napisao je Sampaoli u knjizi koja uskoro izlazi, prenosi španska Marka.

foto: EPA

Čehoslovačka, Bolivija, Španija NIJE IM PRVI PUT

Zanimljivo je da je porazom od Španije (1:6) fudbalska reprezentacija Argentine izjednačila neslavni rekord. Istim rezultatom izgubili su još samo dva puta u istoriji. Prvi put na Svetskom prvenstvu 1958. godine, kad je slavila Čehoslovačka, a poraz je ostao upamćen kao „švedska katastrofa“. Drugi put 6:1 bilo je za Boliviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali su navijači to lakše podneli jer su upravo u duelu s Bolivijom ostvarili najveću pobedu u istoriji. Na Kopa Amerika 1946. godine bilo je 7:1 za Argentinu.

PROZIVANJE MESIJA I DRUGOVA

• Kako si, Leo? Kad si ga nama davo nije te bolelo, a? Sve se vraća, sve se plaća.

• Španija - Argentina 6:1! Kad počinje drugi set?

• Argentina bez Mesija izgubi 6:1, Portugal bez Ronalda osvoji Evropsko prvenstvo.

• Argentina bez Mesija je samo Bafana Bafana.

• Igvainova žena je prava srećnica. Ne mora da koristi kontraceptivne pilule. Dovoljno je da on obuče dres reprezentacije tokom seksa i neplodnost je garantovana.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Profimedia, EPA, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Krstajić već zna. Ovo su sigurni putnici za Rusiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track