MLADEN KRSTAJIĆ ZA KURIR: Zvaću Piksija, Savu i Dekija među orlove
Foto: EPA

INTERVJU II DEO: selektor Srbije govori kroz šta sve prolazi na klupi

MLADEN KRSTAJIĆ ZA KURIR: Zvaću Piksija, Savu i Dekija među orlove

Fudbal -

Postoji ideja da bivši asovi, pa i javne ličnosti, budu deo ekipe. Voleo bih da su svuda sa nama, bila bi mi čast. Ne treba tim da bude začauren, nije reprezentacija moja dedovina

Selektor Mladen Krstajić raširenih ruku bi dočekao dolazak u kamp reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, Save Miloševića, Dekija Stankovića...

Postoji ideja o uključivanju i bivših asova srpskog fudbala u život reprezentacije, ali i drugih uglednih ličnosti iz ostalih branši. Cilj je stvaranje lepše atmosfere oko nacionalnog tima, a realizacija je u toku.

foto: Profimedia, Dragan Kadić, Dado Đilas

Da li bi bivši asovi, vaši saigrači, mogli da se uključe u život reprezentacije?

- Postoji jedna ideja koja bi uključila bivše reprezentativce, pa i neke javne ličnosti, s ciljem da se oni, kao i ceo naš narod, osećaju kao deo ekipe. Ne treba ekipa da bude začaurena, već bih voleo i bila bi mi čast da u Austriji na pripremama i u svakoj drugoj situaciji uz nas budu Piksi, Deki Stanković, Savo Milošević...

Posle pljačke prostorija Radnika

LOPOVI SU MISLILI DA SMO BOGATI

Kako ste doživeli vest o obijanju klupskih prostorija Radnika iz Bijeljine, čiji ste predsednik?

- Lopovi su, međutim, mislili da smo mi previše naivni i da ćemo novac koji smo zaradili od prodatih ulaznica za meč sa Partizanom držati u radnom stolu. Ukrali su nam dva laptopa. Zanimljivo je da su lopovi mislili da smo bogati, što znači da smo znatno napredovali kao klub. Nismo bogati, sastavljamo kraj s krajem, ali plate isplaćujemo redovno. Eto, napišite da mi u Radniku nemamo sef kako ubuduće lopovi ne bi razvaljivali brave za džabe nadajući se nekakvom velikom plenu.

Kao gosti ili deo tima?

- Zavisi i od njihovih planova. Prezadovoljan sam svojim saradnicima u stručnom štabu, ali od svakog bih voleo da čujem savet. Oni su pre svega moji dobri drugari, pa tek onda bivši saigrači. Osećao sam malu dozu treme i prijatnosti kada sam u Torinu znao da me gleda Siniša Mihajlović, ili u Londonu kada je na tribini sedeo Slaviša Jokanović. Oni su bili iskusni reprezentativci kada sam počinjao karijeru u nacionalnom timu. Nekako si sigurniji jer znaš da su oni iza tebe.

Odgovornost je na kraju samo vaša?

- Ne bežim od nje. Svestan sam zadatka i očekivanja naroda, ali, s druge strane, nije reprezentacija Srbije samo 23 igrača plus stručni štab. Nisu oni Marsovci koji jedu ljude, niti je reprezentacija moja dedovina. Oni predstavljaju Srbiju, radiće važan državni posao u Rusiji i želim da osete podršku naroda. Hoću da narod živi sa timom! Suština je drugačija od one koje živimo. Neću da reprezentacija ide na utakmice kao na streljanje. Tako je nama bilo protiv Nigerije. Negativna atmosfera oko nas, neki užasan naboj, iako imamo dva i po meseca priprema da u miru dočekamo SP, ali taj mir kao da ne važi za nas.

foto: Reuters

Kakav ste nedavno razgovor vodili sa Jupom Hajnkesom?

- Odličan! Došao sam s namerom da pričamo o fudbalu, da dobijem korisne savete. Mnogo mi je značilo jer mi je govorio šta je iz njegovog iskustva dobro, šta loše, gde je on grešio i šta treba da uradim kako ne bih ponovio njegove greške. Bitan mi je bio taj susret. Trajao je dva sata, potrajao bi i duže da se Bajern nije pripremao za meč sa Majncom, a ja sam bio u karantinu sa njegovom ekipom.

Ko će biti sledeći gost vašem radniku u Bijeljini?

- U narednom periodu cilj mi je da dođe Crvena zvezda. Od početka mi je bila velika želja da dovedem najveće klubovi iz Srbije da odigraju prijateljsku utakmicu. Mi se takmičimo u Premijer ligi BiH, ali tamo taj narod voli uglavnom Partizan i Crvenu zvezdu, navija za reprezentaciju Srbije i bila mi je namera da im ispunim želju.

foto: Profimedia

Prijateljstvo sa Hrvatom

RAKITIĆ MI JE KO BRAT

Vaš odnos sa Ivanom Rakitićem postao je primer prijateljstva Srba i Hrvata.

- Kontaktira sa mnom i pre i posle utakmica. Otkad smo se upoznali, živimo živote kao dva brata. Bez obzira na obaveze, njegove u Barseloni i moje oko reprezentacije, stižemo da se čujemo. Bodrimo se. Čim sam postavljen za selektora, on me je pozvao i rekao: „Selektore, od danas smo na vi!“ Naši razgovori su o porodicama, o normalnim stvarima...

Kurir / DEJAN PETKOVIĆ

Foto: Reuters, Profimedia, Dado Đilas, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track