OLIMPIJAKOS VERUJE U SRBINA: Uroš mora da smiri živce
Foto: AP

Samo lagano

OLIMPIJAKOS VERUJE U SRBINA: Uroš mora da smiri živce

Fudbal -

Nervoza je prepreka Grci veruju da talentovani Srbin nije prikazao ni deo onog što može zato što u svaki meč ulazi s previše emotivnog naboja. Zato često razgovara sa Fransoa Modestom.

Stres nije dobar drug.

Najbolji strelac Superlige u prošloj sezoni Uroš Đurđević moraće da obuzda svoj temperament i da se oslobodi stresa, ukoliko želi da i u dresu Olimpijakosa bude uspešan kao u Partizanu. Prema pisanju grčkog Sportajma, Đurđević je vodio posebno zanimljiv „antistres“ razgovor s članom stručnog štaba Fransoa Modestom kako bi s manjim emotivnim nabojem ulazio u naredne mečeve, u kojima tim iz Pireja očekuje odbrana titule prvaka pored konkurenata AEK i PAOK.

Olimpijakos i dalje veruje u Đurđevića. Modesto je mladom srpskom centarforu naglasio da će od kluba dobiti šansu i sledeće sezone, ali da pre nego što pokaže svoje prave kvalitete, mora da deluje smirenije na terenu. Procenjeno je u klubu da Đurđeviću ta eksplozivnost ne dozvoljava mirniju završnicu, pa su zato i česti njegovi promašaji u izglednim prilikama za gol. Takođe, napomenute su ponovo dve situacije u kojima je preterano agresivno reagovao.

Prvo su kamere zabeležile jedan problem s trenerom Takisom Lemonisom nakon kup utakmice, da bi vrhunac bio otimanje oko lopte s Karimom Ansarifardom pre izvođenja penala na meču sa Atromitosom. Uprkos protivljenju trenera Oskara Garsije da ga izvede, on se ipak usudio da šutira i promaši, što su mediji dočekali na nož.

Francuz Modesto, koga je, prema Grcima, klub odredio da poradi s Đurđevićem na smirivanju njegovog karaktera, igrao je pre pet godina u Olimpijakosu, a letos se vratio u klub uz zaduženje u skautskoj službi.

Pola sata po meču

KLUPA GA BAŠ ŽULJA

Nije teško ustanoviti razloge Đurđevićeve nervoze u Olimpijakosu ako se pogleda broj minuta provedenih na terenu. On je zabeležio čak 17 nastupa, ali tek 490 minuta ili oko pola sata po meču, uz četiri postignuta gola u prvenstvu.

Za razliku od njega, novajlija Kevin Miraljas odigrao je devet mečeva, ukupno 719 minuta, i postigao je samo gol od januara, kada je došao na pozajmicu iz Evertona. Mnogo više vremena da se pokažu imali su i ostali napadači, Pardo i Seba, ali im je učinak mizeran.

Kurir sport/Dejan Petković

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE NAJGLUPLJI AUTOGOL U ISTORIJI FUDBALA! A šta bi ste vi uradili svom saigraču posle ovoga?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track