(KURIR TV) ZVEZDA SE POSLE LUČANA PONOVO SETILA GLOGOVCA: Ovako je pokojni glumac komentarisao pobede protiv Mladosti
Foto: Dado Đilas

crveno-beli ne zaboravljaju velikana

(KURIR TV) ZVEZDA SE POSLE LUČANA PONOVO SETILA GLOGOVCA: Ovako je pokojni glumac komentarisao pobede protiv Mladosti

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Lučanima Mladost sa 5:2 u meču 29. kola Superlige Srbije, a klub sa Marakane je to iskoristio da se još jednom seti velikana srpskog glumišta i velikog navijača crveno-belih Nebojše Glogovca.

Na Instagram profilu Zvezde je snimak gde Glogovac komentariše pobedu nad timom iz Lučana.

"A nije, pa ne, ne mož' ti na Mladost iz Lučana da se loše provedeš bre. Pa to je spektakl, bre!", izgovara Glogovac.

Pet golova u Lučanima i nova pobeda. #fkcz #czv #crvenazvezdafk #glogovac

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) дана

Podsetimo, Delije su posle Glogovčeve smreti minutama ćutanja na fudbalskim i košarkaškim utakmicama, ali i citatima glumčevih reču, više puta iskazale naklonost prema čoveku, koji je u filmu munje opisao situaciju na stadionu hajberi, kada je Dušam Savić dao gol Arsenalu u Londonu i izgovorio sada već čuveno: "U Londonu muk".

Srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara u 48. godini. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica" i mnogim drugim...

Bio je uspešan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"...

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Kurir sport

Foto: Ddao Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track