KOLAROV SPREMIO ZAMKU ZA MESIJA: Italijani na Nou kamp dolaze po čudo
Foto: Reuters

Liga šampiona

KOLAROV SPREMIO ZAMKU ZA MESIJA: Italijani na Nou kamp dolaze po čudo

Fudbal -

Novi kapiten reprezentacije Srbije i njegov najbolji prijatelj Edin Džeko biće najveće pretnje za Barselonu na gostovanju njihovoj Romi u četvrtfinalu elitnog takmičenja

Fudbaleri Rome pokušaće večeras (20.45, RTS 1) na stadionu Nou kamp protiv Barselone da naprave osnovu za pravo fudbalsko čudo. Ako se i dogodi senzacija, pa Italijani prođu polufinale Lige šampiona, onda će to biti samo zbog „balkanske veze“ u bordo dresu.

foto: Reuters

Krkićeva najava

NEĆEMO GLEDATI BUNKERICU

Bojan Krkić ne očekuje da će njegov bivši klub iz Rima doći da se brani.

- Imaju brze i iskusne igrače koji će pokušati da iskoriste svoje kvalitete ako im se ukaže prilika. Ne mislim da će zaigrati „bunker“. Pre će to biti tvrda i čvrsta odbrana - objasnio je Bojan Krkić.

Mediji naklonjeni Barsi u najavi utakmice ističu da će najveća opasnost dolaziti s leve strane, odakle će dejstvovati kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov. On će svojim loptama uglavnom tražiti najboljeg strelca ekipe, centarfora selekcije BiH Edina Džeka, a neretko će pretiti i direktnim udarcima. Statistika kaže da je Kolarov u jednoj od najboljih svojih sezona čak devet puta asistirao u Seriji A, a u dva navrata spojio je saigrače sa golom i u Ligi šampiona. Džeko se 18 puta upisao u strelce, a biće još opasniji ako mu iza leđa bude delovao mladi Turčin Čengiz Under.

foto: Reuters

Pored Pepa Gvardiole, i Bojan Krkić je jedan od retkih igrača koji je nosio dres Barselone i Rome. Katalonski Srbin smatra da su veće šanse za prolaz na strani njegovog matičnog kluba.

- Barsa je favorit, ne zbog toga što igra s Romom, već zbog svoje forme. Sve je na strani Barselone, ona je po mom mišljenju glavni kandidat da osvoji Ligu šampiona - poručio je Krkić.

Voli da udari protiv Barse

ČETIRI ŽUTA ZA SRBINA

Kolarov se nije proslavio protiv Barselone. Na pet takmičarskih utakmica u Ligi šampiona u dresu Mančester sitija jednom se radovao pobedi, četiri puta je poražen, uz zarađena četiri žuta kartona. Jedini trijumf ostvario je pretprošle sezone, kada su posle 4:0 na Nou kampu, pobedili sa 3:1 pred svojim navijačima na Etihadu tokom takmičenja po grupama.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan već dogovorio najveće pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track