(VIDEO) POZADINA NAJVEĆE FUDBALSKE IZDAJE Saigrač otkrio tajnu staru 18 godina: Figo nije želeo da pređe iz Barselone u Real, pretila mu je strahovita kazna
Foto: Profimedia

kao na filmu

(VIDEO) POZADINA NAJVEĆE FUDBALSKE IZDAJE Saigrač otkrio tajnu staru 18 godina: Figo nije želeo da pređe iz Barselone u Real, pretila mu je strahovita kazna

Fudbal -

Iako je prošlo 18 godina, transfer Luisa Figa iz Barselone u Real Madrid i dalje je jedan od najkontroverznijih ikad, a definitivno je to prelazak, koji će većina fudbalskih zaljubljenika proglasiti najvećom izdajom u istoriji ovog sporta.

Osmanaest godina kasnije javio se bivši igrač Atletika i Figov saigrač iz portugalske reprezentacije Paulo Futre, koji je objasnio pozadinu transfera i rekao da se Luis uopšte nije želeo sa Kamp Noua seliti na Santijago Bernabeu.

"U to je vreme Figo bio jedan od najboljih igrača Barse, ali ujedno i jedan od najslabije plaćenih, zbog čega je bio ljut na predsednika", rekao je Futre.

Istovremeno, pripremali su se predsednički izbori u Real Madridu, na kojima je potpuni autsajder bio i Florentino Perez. Niko nije mislio da će pobediti. Pa tako ni Figo, kad je prihvatio njegovu ponudu. Jer Perezova kandidatura temeljila se na obećanju da će u Real dovesti jednu od Barsinih zvezda.

Međutim, Perez je pobedio i u Kataloniji je nastao haos, navijači su počeli pretiti Figu i njegovoj porodici. Shvativši u što se uvalio, Figo se želeo povući...

"Čak je i rekao menadžeru da neće u Real, ali u predugovoru koji je potpisao stajalo je da mora platiti 35 miliona evra odštete Madriđanima ako ne realizuje transfer.On je sa porodicom tad bio na Sardiniji i nije hteo u Madrid, bio je toliko nervozan, da je udario fotografa koji je slikao njegovog sina", prisetio se Futre, koji je sa Figovim menadžerom odleteo na Sardiniju kako bi urazumio Portugalca.

"Stavite se u njegovu poziciju. Bio je jedan od najboljih igrača, a jedan od najslabije plaćenih. Real mu je nudio šest puta više novca! Nije bilo izlaza. Mogao je ili preći u Real ili platiti 35 miliona eura odštete", zaključio je Futre.

Ostalo je istorija. Malo koja mržnja navijača prema jednom fudbaleru može se porediti s onim što Barasini fanovi osećaju prema Figu. U derbijima na Nou Kampu prema njemu su sa tribina redovno leteli "projektili", pa čak i svinjska glava.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track