BARSELONA DOMINIRA NA MUNDIJALU: Igrači španskog velikana u svakoj grupi u Rusiji
Foto: Reuter

SVETSKO PRVENSTVO

BARSELONA DOMINIRA NA MUNDIJALU: Igrači španskog velikana u svakoj grupi u Rusiji

Fudbal -

Fudbalski klub Barselona potpuno dominira na predstojećem Mundijalu, jer iz svojih redova ima bar jednog igrača učesnika planetarnog takmičenja.

Naime, španski klub u svojim redovima ima reprezentativce deset zemalja učesnika šampionata u Rusiji.

Da podsetimo, još osam timova je ostalo u borbi za trofej Lige šampiona, a ko će osvojiti podići pehar biće poznato 26. maja posle finala u Kijevu.

Međutim, pošto sve ekipe koje su stigle do završnice elitnog takmičenja u svojim redovima imaju igrače koji će učestvovati i na Mundijalu u Rusiji, oni koji se budu našli u finalu neće imati mnogo vremena za odmor, jer im domah sledi - Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Barselona u svojim redovima ima reprezentativce čak deset zemalja. Najviše predstavnika Španije, koja posle dva neuspeha na velikim takmičenjima ponovo cilja svetski vrh, a to su Đerard Pike, Đordi Alba, Serhio Buskets, Andres Inijesta, Serđi Roberto i Pako Alkaser.

Samuel Umtiti, Lukas Dinje i Usman Dembele će igrati za vicešampiona Evrope Francusku, dok će za Portugaliju, koja ih je pre dve godine savladala u finalu, nastupati Nelson Semedo i Andre Gomes.

Lionel Mesi će pokušati da konačno osvoji trofej sa Argentinom, dok će velike ambicije imati i Filipe Kutinjo i Paulinjo (Brazil) i Mark-Andre ter Štegen (Nemačka).

Iznenađenje bi mogle da prirede ekipe u kojima će igrati Tomas Vermalen (Belgija), Ivan Rakitić (Hrvatska), Luis Suarez (Urugvaj), Džeri Mina Gonzalez (Kolumbija), a zanimljivo je da će katalonski tim i Arsenal biti jedini klubovi koji će imati igrače u svakoj od osam grupa na predstojećem šampionatu sveta.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA prekršila sopstveni Pravilnik? Sudije za sve utakmice određene unapred?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track