(VIDEO) PANČEV I SAVIĆEVIĆ PROTUTNJALI NEMAČKOM: Dan kada je moćna Zvezda srušila Bajern u Minhenu!
Foto: FK Crvena Zvezda

SEĆANJE

(VIDEO) PANČEV I SAVIĆEVIĆ PROTUTNJALI NEMAČKOM: Dan kada je moćna Zvezda srušila Bajern u Minhenu!

Fudbal -

Na današnji dan 1991. godine, Crvena zvezda je odigrala jednu od najboljih utakmica na gostovanjima u evropskim takmičenjima.

U prvoj utakmici polufinala Kupa evropskih šampiona, u Minhenu su se sastali Bajern i naš tim, Crvena zvezda. Ostalo je zabeleženo da je tadašnji direktor Crvene zvezde Dragan Džajić pred polazak u Minhen najavio pobedu crveno-belih.

Nije tako delovalo nakon 23, minuta, kada su domaćini poveli golom Volfarta. Međutim, iako nije dobro počelo po Crvenu zvezdu, crveno-beli su pokazali kakva su „mašinerija“ postali! Sve se promenilo u 45. minutu nakon munjevite, jedne od najbržih kontri u istoriji fudbala. Radinović, Belodedić, Prosinečki, pa lopta za Binića i egzekucija Darka Pančeva za 1:1! Sve to u svega nekoliko sekundi. Neverica u Minhenu, oduševljene u Srbiji!

Još veće slavlje navijača Crvene zvezde kako na stadionu u Mihnenu, tako i širom sveta, usledilo je u 70. minutu utakmice. Još jedna munjevita kontra — Pančev je proigrao Savićevića koji je bio nezaustavljiv u svom jurišu na gol Bajerna. Usledila je majstorska realizacija i novi gol Crvene zvezde. To je bio i konačan rezultat ove istorijske utakmice!

kurir.rs / kurir sport

foto: FK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA prekršila sopstveni Pravilnik? Sudije za sve utakmice određene unapred?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track