(VIDEO) KOLAROV I DŽEKO PRIREDILI SENZACIJU SVETSKIH RAZMERA: Roma zgazila Barsu i izbacila je iz Lige šampiona! Sudije i Salah srušili Mančester siti
Foto: Reuters

ČUDO SE DOGODILO U RIMU

(VIDEO) KOLAROV I DŽEKO PRIREDILI SENZACIJU SVETSKIH RAZMERA: Roma zgazila Barsu i izbacila je iz Lige šampiona! Sudije i Salah srušili Mančester siti

Fudbal -

Fudbaleri Rome pobedili su Barselonu 3:0 u revanšu četvrtfinala i izbacili je iz Lige šampiona! Liverpul je i u drugom meču savladao Mančester siti 2:1 i overio plasman u polufinale.

Čudo se dogodilo! Roma je posle 1:4 na "Nou Kampu", uspela da pobedi veliku Barselonu na svom "Olimpiku" 3:0!

Senzacija svetskih razmera! Jedno od najvećih čuda u istoriji fudbala! Ostaće zapisano da je među njegovim kreatorima bio i kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov, koji je odigrao ceo meč za "vučicu".

Roma je već u 6. minutu povela preko Džeka, koji se u 58. minutu izborio za penal. Pike ga je faulirao, a De Rosi bio precizan sa bele tačke za 2:0.

"Vučica" je sve vreme bila bolji rival, napadala i stvarala šanse, ali lopta nije htela u gol Ter Štegena po treći put... Sve do 82. minuta. Tada je posle kornera Manolas glavom poslao loptu u mrežu za 3:0 i delirijum na tribinama "Olimpika".

Lionel Mesi i drugovi tek tada su se trgli i krenuli u napad, ne bi li postigli gol, koji bi ih spasao. Međutim, ekipa Euzebija di Frančeska im nije dozvolila ni šansu da naprave, pa je posle poslednjeg sudijskog zvižduka usledilo ludilo na stadionu.

Roma je uspela da prođe dalje posle "minus tri" u prvom meču, po čemu je tek osma u istoriji Kupa šampiona i Lige šampiona, a bilo je 128 takvih slučajeva.

Kad se pogled "suzi" samo na Ligu šampiona "vučica" je tek treća koja je načinila podvig da prođe dalje posle poraza od tri ili više golova razlike. Pre nje je to uspelo Deportivu protiv Milana 2003/04 (1:4, 4:0) i Barseloni protiv PSŽ-a prošle sezone (0:4, 6:1).

foto: EPA/ETTORE FERRARI

Za razliku od Rome, Mančester siti nije uspeo da nadoknadi tri gola iz prvih 90 minuta. Podsetimo, Liverpul je na "Enfildu" pobedio 3:0...

A krenuli su "građani" večeras furiozno i već u drugom minutu poveli preko Žesusa.

Tim Pepa Gvardiole je dominirao tokom celog prvog poluvremena, u čijem finišu su se dogodili ključni momenti.

Prvo sreća nije pogledala Bernarda Silvu kada je šutirao, pa je put lopte zaustavila stativa, a onda se mreža Liverpula zatresla u 42. minutu, ali je sudija Lahoz poništio gol zbog navodnog ofsajda Sane. Napadač Sitija, međutim, nije mogao da bude u nedozvoljenoj poziciji, jer mu je loptu dodao igrač Liverpula - Milner.

"Građani" su žestoko ošećeni...

U poluvremenu je Gvardiola žestoko protestovao, pa ga je Lahoz isključio...

Sve je bilo rešeno posle majstorije Salaha u 56. minutu za 1:1.

U 77. minutu Firmino je iskoristio lošu reakciju Otamendija da postigne gol, donese pobedu ekipi Jirgena Klopa i overi joj plasman u polufinale.

U sredu uveče igraće se i preostala dva revanša četvrtfinala: Bajern - Sevilja (prvi meč 2:1) i Real Madrid - Juventus (prvi meč 3:0).

TOK MEČEVA:

KRAJ!

82. minut - GOOOLLL - ROMA - BARSELONA 3:0 - MANOLAS! Roma ima rezultat koji je vodi u polufinale! Posle kornera sa desne strane, Manolas je sa "prve stative" glavom poslao loptu u mrežu.

81. minut - PONIŠTEN JOŠ JEDAN GOL MANČESTER SITIJA! Sane se našao u nedozvoljenoj poziciji pre nego što je uposlio Aguera, koji je zatresao mrežu, ali uzalud.

79. minut - ŠANSA za ROMU! Posle centaršuta sa desne strane, El Šaravi je na "drugoj stativi" zahvatio loptu i poslao je ka golu, ali je Ter Štegen spasao Barsu.

77. minut - GOOOLLL - MANČESTER SITI - LIVERPUL 1:2 - FIRMINO! Brazilac je uzeo loptu Otamendiju, koji je kardinalno reagovao, krenuo ka golu i milimetarski precizno šutirao.

69. minut - Ponovo opasan napad Rome. De Rosi je glavom poslao loptu preko gola.

67. minut - Roma preti! Najngolan je sa 15 metara u padu šutirao, ali je Ter Štegen dobro reagovao.

58. minut - GOOOLLL - ROMA - BARSELONA 2:0 - DE ROSI IZ PENALA! Posle prekršaja Pikea nad Džekom, dosuđen je penal za domaćina, koji je De Rosi pretvorio u 2:0. Sada Romi treba još gol da izbaci Barselonu.

56. minut - GOOOLLL - MANČESTER SITI - LIVERPUL 1:1 - SALAH! Egipćanin se našao u pravo vreme na pravom mestu i maestralno reagovao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

GVARDIOLA ISKLJUČEN! Sudija Lahoz je u poluvremenu isključio trenera Sitija Pepa Gvardiolu zbog protesta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut - ŠANSA za LIVERPUL! Prva na utakmici. Salah je proigrao Okslejd-Čembrlena, koji je obišao golmana Edersona, ali je otišao previše iskosa, pa nije pogodio mrežu.

42. minut - PONIŠTEN ČIST GOL MANČESTER SITIJA! Nepravedno! Sane je zatresao mrežu, a nije mogao da bude u ofsajdu što je Španac Lahoz dosudio, jer mu je loptu dodao igrač Liverpula, Milner!

41. minut - STATIVA! Nisu "građani" imali sreće - Bernardo Silva uzdrmao stativu.

41. minut - Okslejd-Čembrlen - prvi šut gostiju na meču!

41. minut - Još jedan pokušaj Mesija iz "slobodnjaka", ali visoko preko gola.

37. minut - ŠANSE za ROMU! Dva puta je Džeko glavom u istom minutu zapretio Barsi. Prvo je Ter Štegen jedva zaustavio njegov udarac, a onda je posle kornera Kolarova, Bosanac poslao loptu preko gola.

37. minut - O odnosu snaga na terenu u Mančesteru dovoljno govori podatak da igrači Liverpula još nisu šutnuli na gol.

29. minut - ŠANSA za ROMU! Šik je bio usamljen na sedam, osam metara, ali je glavom poslao loptu pored gola.

14. minut - Frka na "Etihadu"! Mane nije uspeo da se zaustavi i žestoko je udario Otamendija, što je bila inicijalna kapisla da se stvori gužva. Ipak, brzo su se strasti smirile.

10. minut - Mesi je pokušao iz slobodnog udarca - preko gola.

6. minut - GOOOLLL - ROMA - BARSELONA 1:0 - DŽEKO! Bosanac je između dvojice Barsinih defanzivaca prihvatio dubinsku loptu De Rosija i zatresao mrežu.

2. minut - GOOOLLL - MANČESTER SITI - LIVERPUL 1:0 - ŽESUS! Sterling je Brazilca "spojio" s golom. Mreža Liverpula se zatresla posle 116 sekundi igre.

Igrači Liverpula su protestovali tvrdeći da je Sterling napravio prekršaj nad Van Dajkom u začetku akcije.

1. minut - Utakmice su počele...

SASTAVI:

Barsa u svatlo plavim dresovima u Rimu

Udarna snaga Liverpula

"Loženje" fudbalera Rome

Opušteno - dolazak "crvenih" na "Etihad"

Valverde: Kao da je 0:0

Trener Barselone Ernesto Valverde rekao je da njegova ekipa predstojeći revanš četvrtfinala protiv Rome mora da odigra kao da je 0:0.

"Ne smemo da mislimo da smo već pobedili. Glavna greška koju bismo mogli da napravimo je da mislimo da smo već u polufinalu. Imamo dobar rezultat, imamo prednost, ali moramo igrati kao da je 0:0", rekao je Valverde.

Kolarov veruje u čudo: Nismo u totalnom mraku

Aleksandar Kolarov, kapiten reprezentacije Srbije i fudbaler Rome, ne gubi nadu uprkos ubedljivom porazu na "Nou Kampu#.

"I dalje imamo šanse. Nećemo da razmišljamo kao da smo u totalnom mraku, već hoćemo da verujemo kako nam dobar period počinje već od meča sa Barsom, iako znamo koliko će taj duel biti težak", rekao je Kolarov.

Ključ senzacije protiv Barselone nalazi se u ofanzivi.

"Protiv timova kao što je Barsa moraš pogoditi mrežu iz prve stvorene šanse, jer kasnije postaje sve teže ako tad ne uradiš", dodao je Srbin.

Klop hvali kolegu: Pep je najbolji na svetu, ali... Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da u njegovoj ekipi niko ne razmišlja o tome ko je favorit.

"Bilo je bolje nego što smo očekivali u prvom meču, ali imamo još puno posla", rekao je Klop.

Siti je 9. septembra u premijerligaškom meču pobedio Liverpul sa 5:0 na svom stadionu.

"Kvalitet Sitija je jasan. Svi znamo da je Pep najbolji trener na svetu, ali ne postoji savršen fudbalski tim", rekao je trener Liverpula.

Gvardiola ne gubi nadu: Treba nam savršena utakmica Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa mora da odigra savršenu utakmicu ako želi da nadoknadi deficit od tri gola protiv Liverpula.

"Da bismo prošli dalje moramo da odigramo savršenu utakmicu. Imamo 90 minuta i svašta se može dogoditi", rekao je Gvardiola.

Na pitanje da li su dva teška poraza psihički uzdrmala ekipu, Gvardiola je odgovorio: "Ne znam".

"Ako nismo u stanju da se suočimo sa tim psihološki, to će biti dobra lekcija za budućnost. Ovo je test. Fudbal je, kao i sve u životu, izazov", rekao je Gvardiola.

Liverpul i Barselona stekli veliki kapital za revanš

Preostala dva učesnika polufinala u sredu

U sredu uveče igraće se i preostala dva revanša četvrtfinala: Bajern - Sevilja (prvi meč 2:1) i Real Madrid - Juventus (prvi meč 3:0).

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track