KAKO SE POMAGALO REALU: Vi, kraljevi, meraklije, ne možete bez sudije!
Foto: EPA

Fotka koja je zapalila društvene mreže

KAKO SE POMAGALO REALU: Vi, kraljevi, meraklije, ne možete bez sudije!

Fudbal -

Dosuđenim penalom Majkl Oliver podsetio na svoje kolege koje su gurale slavni španski klub ka trofejima

Engleski sudija Majkl Oliver verovatno će narednih dana biti najomraženija ličnost na Starom kontinentu zbog odsviranog penala za Real Madrid u 93. minutu meča s Juventusom na Santjago Bernabeuu.

Na Olivera se sručio sav bes fudbalskog sveta, koji ga vidi kao 12. igrača „kraljevskog kluba“, baš kao što su tu ulogu imale i neke njegove starije kolege zaslužne za prethodne pohode Reala na evropsku krunu.

Na društvenim mrežama je tim povodom osvanuo mozaik, malo svedočanstvo sudijskih olakšica koje su Realu donele prednost, pa potom i trofeje u Ligi šampiona.

foto: Printscreen

Fotografije govore više od 1.000 reči

Slika 1: Detalj iz 1998. pokazuje da je titula u finalu s Juventusom osvojena jer je Predrag Mijatović u trenutku šuta Roberta Karlos bio u očiglednoj ofsajd poziciji.

Slika 2: Bejl faulira Huanafrana u 93. minutu, u trenutku kada Modrić izvodi korner i pronalazi Ramosa. Njegov udarac donosi izjednačenje i produžetke, u kojem je Real samleo Atletiko Madrid za titulu u sezoni 2013/14.

Slika 3: Opet Atletiko, opet finale Lige šampiona, godina 2016. Ponovo Ramos u glavnoj ulozi, daje gol iz ofsajda. Kasnije osvajaju trofej posle penala.

Slika 4: Real dobija Bajern u četvrtfinalu zahvaljujući dva gola Ronalda iz ofsajda.

Slika 5: Mečevi osmine finala sa PSŽ obeležile su kontroverzne odluke sudije Rokija iz Italije, koji je propustio priliku da pokaže na penal za Parižane zbog ruke Ramosa, ali na drugoj strani je video faul za jedanaesterac.

Kurir / D. P.

Foto: EPA, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) DA LI JE LIGA ŠAMPIONA SINOĆ IZGUBILA SMISAO ILI NAPROTIV?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track