(VIDEO) ČVARKOV UZ JOKANOVIĆA I MITROVIĆA: Od kako je obukao dres, Fulam je nezaustavljiv
Foto: Printskreen

arhivatori iz državnog posla prate engleski fudbal

(VIDEO) ČVARKOV UZ JOKANOVIĆA I MITROVIĆA: Od kako je obukao dres, Fulam je nezaustavljiv

Fudbal -

Fulam je u utorak zabeležio možda i ključni skok na tabeli Čempionšipa, pošto se na četiri mečeva pre kraja nalazi na mestu koje vodi u Premijer ligu. Događaj od 14. februara ove godine, možda se može dovesti u vezu sa nizom tima trenera Slaviše Jokanovića.

Naime, tada je u programu Radio-televizije Vojvodine emitovana 1008. epizoda serijala „Državni posao“, a posebno je zanimljivo bilo pojavljivanje jednog od tri glumca. Naime, u epizodi posvećenoj legendarnom glumcu Nebojši Glogovcu, Dimitrije Banjac, koji tumači lik glavnog arhivatora Đorđa Čvarkova se pojavljuje u dresu Fulama.

Kolibari su od tada odigrali 11 mečeva u Čempionšipu, zabeleživši devet pobeda i dva remija. Gol-razlika koju su u međuvremenu ostvarili je 20:5, a na sedam mečeva je njihova mreža ostala netaknuta.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović je u tom periodu psotigao devet golova i jednu asistenciju, a Fulam je osvojio čak 29 od moguća 33 boda. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ekipa sa Krejven Kotidža 14. februara bila na petom mestu u Čempionšipu, sa sedam bodova zaostatka u odnosu na tada drugoplasirani tim Aston Vile.

Fulamov niz nepobedivosti traje još od ranije, tačnije 17. decembra, kada su poslednji put bili poraženi u okviru engleskog drugog ranga. Fulam ima još četiri meča do kraja sezone, dok njihov najveći protivnik u borbi za drugo mesto. Kardif, ima pet i ukoliko trijumfuju u svakom od njih, oni će put Premijer lige. Kardif je trenutno u lošoj formi posle nekoliko vezanih poraza, dok se Fulam nezadrživo penje na tabeli.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track