(KURIR TV) PRIMOPREDAJA KRUNE NA MARAKANI: Crvena zvezda razbila Partizan za tri minuta i preuzela titulu! Navijači pravili haos na tribinama, a igrači na terenu
Foto: Dado Đilas

RADONJIĆ I PEŠIĆ ZA TRIJUMF

(KURIR TV) PRIMOPREDAJA KRUNE NA MARAKANI: Crvena zvezda razbila Partizan za tri minuta i preuzela titulu! Navijači pravili haos na tribinama, a igrači na terenu

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 2:1 (2:0) na stadionu "Rajko Mitić" u 157. "večitom derbiju" i praktično obezbedili titulu.

Zvezda je razbila Partizan po kratkom postupku pogocima Nemanje Radonjića u 18. i Aleksandra Pešića u 21. minut.

Poraz crno-belih ublažio je Ognjen Ožegović golom iz penala u 98. minutu.

Ovaj derbi nisu obeležili samo golovi, već i incidenti na tribinama, ali i na terenu.

Crveno-beli su ovim trijumfom pobegli crno-belima na "plus devet" šest kola pre kraja i praktično već danas mogu da otvore šampionski šampanjac.

Tim Vladana Milojevića zasluženo je pobedio. Od starta je nametnuo svoj ritam igre i lomio rivala iz komšiluka sve dok ga nije slomio. Zvezda je do kraja prvog poluvremena mogla i da uveća prednost, ali su šanse promašivali Radonjić, Ben dva puta...

S druge strane, Partizan je bio potpuno bezopasan. Trener Miroslav Đukić pokušao je da iznenadi domaćina ukazivanjem šanse dvojici tinejdžera, Markoviću i Đerleku, ali su mu se njegova rešenja za ovu utakmicu obila o glavu.

U drugom poluvremenu crveno-beli su umrtvili ritam, zadovoljni i rezultatom i razvojem događaja na terenu, pa do finiša nije bilo mnogo uzbuđenja. Bar ne na "travnatom tepihu". Na tribinama su navijači napravili haos, zbog čega je meč bio prekinut na četiri, pet minuta.

Ipak, mirno drugo poluvreme imalo je haotičnu završnicu.

U 97. minutu Tošić je odlično izveo slobodan udarac, Borjan još bolje intervenisao i poslao loptu do prečke, ali je na nju krenuo Ožegović, koga je sa leđa srušio Le Talek, pa je sudija Grujić pokazao na belu tačku.

Ožegović je bio precizan izvođač penala, a onda su se u borbi za loptu potukli Suma i Borjan. Tada je pritrčao Donald, zatim i ostali fudbaleri obe ekipe, pa je nastala opšta gužva.

Na kraju - Suma i Donald su dobili crvene kartone, a meč je završen.

Zvezda je prekinula crnu seriju u "večitim derbijima", jer u prethodnih sedam, a šest u prvenstvu, nije uspela da savlada Partizan.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:1!

98. minut - OPŠTI HAOS NA TERENU! Tuča Sume i Donalda, a gužvu su napravili svi igrači oba tima. Crveni kartoni za Sumu i Donalda.

98. minut - GOOOLLL - CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:2 - OŽEGOVIĆ IZ PENALA!

97. minut - PENAL ZA PARTIZAN! Tošić je izveo slobodan udarac, Borjan je jedva skrenuo loptu u prečku, na nju je krenuo Ožegović, ali ga je Le Talek oborio.

87. minut - Odlično je Tošić izveo slobodnjak, ali je Borjan fantastično intervenisao.

86. minut - Koškanje saigrača iz reprezentacije Crne Gore, Stojkovića i Jankovića. Obojica su dobili žute kartone.

75. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Janković je ubacio loptu, a Ožegović pucao preko gola.

70. minut - Meč je nastavljen.

65. minut - Utakmica je prekinuta zbog haosa na zapadnoj tribini.

61. minut - Ritam igre je opao u drugom poluvremenu. Zvezda je svesno to učinila s obzirom na to da joj rezultat odgovara.

1 / 22 Foto: Dado Đilas

53. minut - Sada se i Borjanu ukazuje pomoć. Zvezdin golman se žali na problem sa levim okom. Moguće da je od petarde.

53. minut - Prva izmena na utakmici. Đukić je izveo mladog Đerleka, a uveo rovitog Tošića.

ZVANIČAN PODATAK - 35.131 gledalaca!

48. minut - Nemanja G. Miletić je povređen! Ukazuje mu se pomoć van terena.

1 / 5 Foto: Dado Đilas

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 2:0!

44. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Ben je na "drugoj stativi" dočekao centaršut Pešića, ali je loše reagovao iako je bio u odličnoj poziciji.

39. minut - Prvi opasniji napad Partizana. Ožegović je prošao po desnoj strani, hteo je da centrira, lopta je zakačila jednog igrača Zvezde i krenula ka golu, a Borjan je bio oprezan.

1 / 9 Foto: Dado Đilas

33. minut - Zvezda dominira. Crno-beli ne znaju gde su...

31. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Radonjić je ostao sam na desnoj strani, ali mu je Stojković "skratio" ugao i odbranio.

30. minut - Umalo autogol Nemanje G. Miletića...

28. minut - Domaćin ponovo preti. Ben je tukao iz slobodnog udarca - za malo preko gola.

26. minut - Prvi šut u okvir gola Zvezde, ali Pantićev udarac Borjan je bez problema ukrotio.

23. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Posle prekida sa desne strane Rodić je glavom spustio loptu, koja je iznedadila Bena, pa je šansa otišla u nepovrat.

21. minut - Delije u ekstazi...

21. minut - GOOOLLLL - CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:0 - PEŠIĆ! Ben je pravovremeno proigrao Pešića, koji je prebacio istrčalog Stojkovića.

19. minut - Grujić je Radonjiću pokazao žuti karton zbog skidanja dresa.

18. minut - Eksplozija oduševljenja na Severu! Pojedini navijači su skočili s tribina...

18. minut - GOOOLLLL - CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 - RADONJIĆ! Šutirao je sa 16 metara "iz kolena".

17. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Srnić nije dobro zahvatio loptu.

12. minut - Borba se do sada vodi uglavnom između šesnaesteraca...

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

18:34 - Konačno! Grujić je dao znak da utakmica počne.

18:31 - Početak meča kasni zbog bakljada i na Severu i na Jugu!

1 / 12 Foto: Dado Đilas
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić
foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

SASTAVI:

Trener crno-belih Miroslav Đukić je ukazao šansu trojici debitanata, s tim da je Zdjelar očekivan u prvom timu, što se ne može reći za mlade Markovića i Đerleka.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Rodić - Krstičić, Jovičić - Srnić, El Fardu, Radonjić - Pešić.

PARRTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Marković, N.G. Miletić - Đerlek, Pantić, Zdjelar, Janković - Ožegović, Tavamba.

Sudija: Danilo Grujić

18:29 - Pozdrav kapitena sa sudijom Grujićem

foto: Printscreen

18:28 - SLIKA DANA!

foto: Printscreen

18:20 - Nešto više od 20.000 gledalaca na tribinama

Poseta je manja od očekivane, na tribinama je oko 22-23 hiljade gledalaca.

Istok je gotovo prazan. Ulaznica za tu tribinu nije bilo mnogo u prodaji. Na takav potez Zvezda se odlučila iz "bezbednosnih razloga".

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

18:03 - Već grmi sa "Severa"

18:01 - Delije u elementu!

17:51 - Rigorozna kontrola na ulazima na tribine

17:45 - HAOS NA AUTOKOMANDI! ŽESTOKA TUČA DELIJA I GROBARA!

foto: Kurir

17:37 - Delije se okupljaju ispred Severa

17:34 - Mirno u Ljutice Bogdana, na prilazu stadionu "Rajko Mitić"

17:31 - Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović na štakama je došao na derbi

foto: Kurir

17:25 - Efikasni "večiti"

Remi bez golova u uvodu ove sezone, 27. avgusta na „Marakani”, bio je tek drugi „večiti derbi“ u kome su mreže ostale netaknute u poslednjih 34 duela Zvezde i Partizana u prvenstvu i Kupu!

17:17 - Milojević ne zna za pobedu u derbiju

Šefu struke Crvene zvezde Vladanu Milojeviću ovo će biti treći „večiti derbi“ (dva remija do sada), a njegovom kolegi iz Partizana Miroslavu Đukiću osmi. Strateg crno-belih, osim dva ove sezone, bio je učesnik pet derbija 2007. godine, četiri u prvenstvu i jednog u Kupu. Upravo je u njegovom prvom derbiju Partizan prekinuo crnu seriju na „Marakani“ pobedivši prvi put posle deset i po godina, odnosno deset utakmica. Bilo je 2:4. Sledeća tri dobila je Zvezda (1:0 i 1:2 u prvenstvu i 1:0 u polufinalu Kupa), a poslednji te godine završen je bez pobednika – 2:2.

foto: Dado Đilas

16:57 - Derbi kao mamac za strance

"Večiti derbi" je mamac i za strance. Džordan Mekgregor je samo jedan od velikog broja stranih ljubitelja fudbala, koji će večeras biti na stadionu "Rajko Mitić".

16:47 - Lider i najefikasniji i ima najjaču odbranu

Bodovi su prepolovljeni posle 30 kola Superlige, pa tim Vladana Milojevića sada ima šest više od "večitog rivala" (39-33).

Crveno-beli, osim što su osvojili najviše bodova, ubedljivo su najefikasniji u Superligi ove sezone, sa čak 75 postignutih golova, a imaju i najjaču odbranu, koja je kapitulirala samo 15 puta. U obe kategorije crno-beli su na drugom mestu – dali su 59 golova, a primili 23. Napadač Zvezde Aleksandar Pešić najbolji je strelac Superlige sa 22 gola, dok je najefikasniji u Partizanu Leandre Tavamba sa upola manje golova (11 je dao i Đorđe Ivanović, ali sve u dresu Spartaka).

foto: Beta

16:44 - Partizan sedam derbija bez poraza!

Ove sezone "večiti" su se sastajali dva puta i oba puta je bilo nerešeno. Krajem avgusta prošle godine na "Marakani" nije bilo golova, a 13. decembra u Humskoj je bilo 1:1, s tim da je 156. derbi ostao upamćen ne po fudbalu, već po neredima na južnoj tribini.

Crno-beli nisu izgubili poslednjih sedam duela sa Zvezdom, od čega šest u Superligi!

16:39 - Zvezda bolja kroz istoriju!

Crvena zvezda je znatno uspešniji u večitim derbijima.

Crveno-beli su se radovali 62 puta u prethodnih 156 derbija, 48 puta je bilo nerešeno, dok su crno-beli slavili 46 puta. Gol-razlika je na strani Zvezde - 221:190.

Zvezda je bolja i kada se računaju "večiti derbiji" u svim takmičenjima (i prijateljske utakmice). Sastajali su se 246 puta, a bilans je 107-61-78, uz gol-razliku 381:325.

16:29 - Svi aprilski derbiji o U aprilu je odigrano 30 „večitih derbija” od ukupno 156 dosadašnjih, odnosno procentulano gledano 19,2 odsto; o Najčešći datum u aprilu kada su se sastajali Crvena zvezda i Partizan je 27, kada su odigrali četiri derbija, dok su se po tri puta sretali 8. i 16. dana četvrtog meseca; o Dva derbija odigrana su 14. aprila. Zvezda je 70. susret sa Partizanom kao gost dobila ubedljivo 4:1, a bilo je to 1982. Crno-beli su se revanširali 2001, u 116. derbiju, kada su u Humskoj pobedili 2:1; o Prvog aprila, na Dan šale, igrali su samo jednom, 2006. godine, kada nije bilo golova; o Crveno-beli su uspešniji u aprilskim derbijima, dobili su ih 11, dok su se crno-beli radovali devet puta, uz deset remija; o Partizan nije izgubio od Zvezde poslednjih sedam međusobnih duela igranih u aprilu. Četiri puta je pobedio, a tri puta je bilo nerešeno.

16:15 - Partizanovcima zabranjeno okupljanje u Humskoj

Jedan od vođa "partizanovaca", navijačke frakcije crno-belih, objavio je na društvenim mrežama poruku u kojoj kaže da je toj grupi zabranjeno okupljanje kod stadiona u Humskoj.

foto: Pritnscreen

Milojević: Svi počinjemo od nule

- Svi počinjemo od nule i tako će moji igrači ući u meč. Svi znamo šta ta utakmica znači za navijače i srpski fudbal. Imam nekih dilema kad je reč o timu, videću do poslednjeg trenutka koju ekipu ću izvesti. Ne opterećujemo se i ne razmišljamo o Partizanu, moji igrači to znaju i tako razmišljaju - rekao je Vladan Milojević i dodao:

- Ovu prednost koju imamo smo zanemarili, kao što nam je, s jedne strane, obrisano šest bodova, tako smo obrisali i ovih drugih šest. Krećemo u borbu za 21 bod koji je na raspolaganju u ovih sedam utakmica.

foto: Printscreen

Đukić: Moramo da budemo hrabri

Miroslav Đukić veruje u svoje momke i nada se trijumfu na popularnoj Marakani.

- Moramo da budemo hrabri. Ne preostaje nam ništa drugo osim da pobedimo, samo tako ostajemo u igri. Nemamo prostora za kalkulacije. Potrebno je da izađemo agresivno, mada je naspram nas veliki protivnik. Očekujem fer borbu i mislim da će derbi odlučiti prvaka - kazao je Đukić i nastavio:

- Nije Zvezda ekipa koja zna da kalkuliše. Očekujem da bude ofanzivna. Isto tako, očekujem i korektno suđenje, da momci na terenu pokažu ko je bolji.

Partizanovi navijači

GROBARI U TRI KAVEZA NA JUGU

Veliki broj pripadnika policije biće raspoređen oko stadiona „Rajko Mitić“, kao i na samom stadionu. MUP želi da spreči nerede i tuče navijača. Dodatni oprez kod organa reda izazivaju navijači Partizana podeljeni u tri frakcije. Svi oni biće smešteni na južnoj tribini, a između zavađenih navijača biće kordoni Žandarmerije. U središtu južne tribine biće smeštena grupa „Grobari Jug“, u ograđenom prostoru prema istoku „Zabranjeni“, dok će u kavezu ka Zapadu biti „Partizanovci“.

foto: Dado Đilas

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Pritnscreen, Dado Đilas, Vladimir Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su sastavi timova za derbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track