SKANDAL NA DERBIJU: Uprava Partizana napustila meč pre kraja, evo i zašto
Foto: Kurir

strašno

SKANDAL NA DERBIJU: Uprava Partizana napustila meč pre kraja, evo i zašto

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan saopštio je večeras da su čelnici tog kluba na današnjem derbiju protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" doživeli "nečasni, kukavički i primitivni linč" i istakao da je sport doživeo "moralni kolaps i ljudski bankrot".

"Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti, a u pobedi uzvisiti, večeras je na stadionu 'Rajko Mitić' doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot", navodi se u saopštenju Partizana.

Igrači Crvene zvezde su, kako se navodi, zasluženo trijumfovali jer su "ovu pobedu, izgleda, više želeli".

"Medjutim, Partizan je na ovoj utakmici dočekan suprotno rečima Marka Miljanova da je junaštvo sebe odbraniti od drugog, a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva. Vladao je primitivizam severnom tribinom ovog stadiona kojim je najgrublje i najvulgarnije vredjan potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić", navodi se u saopštenju.

"Nečasni, kukavički i primitivni linč doživeli su prisutni najviši predstavnici FK Partizan, gotovo ceo Upravni odbor, predvodjen predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom", dodaje se.

Partizan je naveo da je "ogromni helijumski falus" visio početkom drugog poluvremena nad glavama čelnika u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde.

"Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma", upitao je Partizan.

Klub iz Humske je naveo i da ovo nije prvi put da uprava Partizana biva izložena neprijatnostima u loži stadiona "Rajko Mitić".

"Uprkos okolnosti da se upravi Crvene zvezde nikad bilo šta slično nije desilo u loži Partizanovog stadiona, uprkos nameri da se, dolaskom na ovu utakmicu oda počast fudbalskoj igri i domaćinima, gost je od domaćina doživeo ono što nije odlika srpskog čoveka kroz njegovu istoriju", naveo je Partizan.

"Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda", dodaje se.

Kako se navodi, pozivi na linč funkcionera i izlaganje nesvakidašnjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija Partizana napusti svečanu ložu stadiona "Rajko Mitić".

"Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija", zaključuje se u saopštenju.

Kurir sport/Beta

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track