(VIDEO) MEDA PODELIO FUDBALSKU JAVNOST: Udruženje za zaštitu životinja oštro osudilo zloupotrebu medveda na stadionu u Rusiji
Foto: Printscreen

STIGLO UPOZORENJE

(VIDEO) MEDA PODELIO FUDBALSKU JAVNOST: Udruženje za zaštitu životinja oštro osudilo zloupotrebu medveda na stadionu u Rusiji

Fudbal -

Grupe za zaštitu prava životinja osudile su zloupotrebu medveda koji je, u pauzi fudbalske utakmice u ruskom gradu Pjatigorsk u subotu, izveo svojevrsni performans, tapšući šapama pred gledalištem.

Nastup medveda Time, što u Rusiji nije neuobičajena pojava, izveden je uoči početka drugog poluvremena utamice na stadionu kluba Mašuk-KMV Pjatigorsk, prenosi danas AP.

Uz to, medved je, nakon što je uveden na stadion u pauzi utakmice, držao loptu, a potom ju je predao sudiji, što se može videti na televizijskom snimku.

Međutim, grupa za zaštitu prava životinja sa sedištem u Njujorku osudila je performans medveda, saopštivši da se na snimku jasno vidi da su nad tom životinjom korišćene "okrutne metode dresure".

Menadžer ruskog kluba Rustam Dudov objasnio je da je medved pozajmljen iz putujućeg cirkusa, koji se obratio klubu predloživši da medved nastupi na utakmici.

Dudov je napomenuo da je Fudbalski savez Rusije odobrio performans.

Zvaničnik stadiona najavio je da će medved Tima učestvovati na svečanom otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi u junu, ali organizatori Svetskog prvenstva to negiraju.

Kurir sport/Beta

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo ko čeka Zvezdu na putu ka Ligi šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track