BRITANCIMA MUKA OD ENGLEZA: Evo ko su po navijačima sa Ostrva najveći fudbalski huligani
Foto: Reuters

brojke ne lažu

BRITANCIMA MUKA OD ENGLEZA: Evo ko su po navijačima sa Ostrva najveći fudbalski huligani

Fudbal -

Engleski huligani vrlo su omraženi u Velikoj Britaniji, pokazuje anketa sprovedena među 2000 odraslih stanovnika Ostrva koji su u proteklih pet godina uživo posmatrali minimum pet utakmica reprezentacije.

Čak 11 procenata ispitanika smatra da su engleski huligani najgori, odnosno toliki udeo anketiranih imao je jedno ili više neprijatnih momenata sa domaćim huliganima negde u Evropi ili kod kuće

Anketu je uradio sajt "FootballTips.com" čiji je portparol pojasnio rezultate

- S obzirom na dugu istoriju nereda u režiji engleskih huligana, koji su dokumentovani, ne čudi što 11 procenata Britanaca misli da smo najprimitivniji i najomraženiji navijači na svetu - rekao je.

- Utakmice reprezentacije bude jake nacionalne emocije, želja da se izrazi patriotizam je pojačana na utakmicama nacionalnog tima. Međutim, postoji razlika između toga kako se izražava ljubav prema reprezentaciji i kako se stvaraju nevolje. Igrači bilo kog tima ne žele da vide kako njihovi navijači prave probleme kada gostuju, to je sramotno.

Zanimljivo, prvi na listi najgorih su Španci, sa kojima su 16% ankteriranih imali ili sukobe ili su doživeli da ih pristalice "furije" vređaju, napadaju... Brazilci su treći na listi najgorih navijača (12%) prema mišljenju Britanaca, odmah iza su Englezi, a peti su Česi (9%).

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track