VEČITI SPREMAJU TRANSFER BOMBE NA LETO: Zvezda kroji tim za Ligu šampiona! Partizanovu ekipu praviće novi trener
Foto: Dado Đilas

Biće napeto

VEČITI SPREMAJU TRANSFER BOMBE NA LETO: Zvezda kroji tim za Ligu šampiona! Partizanovu ekipu praviće novi trener

Fudbal -

Kurir otkriva Na Marakani daleko jasnija slika pred početak prelaznog roka, dok su loši rezultati u Humskoj učinili da se ne zna ko će dovoditi pojačanja

Prelazni rok u Srbiji, kada su u pitanju Crvena zvezda i Partizan, biće vrlo zanimljiv.

Daleko jasnija situacija je na Marakani, gde su Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Vladan Milojević već počeli da rade na konkretnim stvarima kada je u pitanju letnja pijaca. Sasvim je sigurno da će na kraju sezone ekipu napustiti Mičel Donald, dok će Damijenu le Taleku biti ponuđen novi ugovor. Isto čeka i Milana Borjana, Vujadina Savića, Luku Adžića i Nenada Krstičića. Ekipu bi na kraju kvalifikacija za Evropu mogli da napuste Aleksandar Pešić, Nemanja Radonjić, Milan Rodić, Filip Stojković i Slavoljub Srnić, ali i neko od nabrojanih fudbalera kojima će biti ponuđen produžetak ugovora.

foto: Printscreen

Crvena zvezda je praktično sve ugovorila s Dejanom Melegom, Danijelom Aleksićem i Aleksandrom Čavrićem, dok su u fokusu Milan Gajić i Andrija Pavlović. Tu su još i trojica stranaca iz Južne Amerike, a čelnici Crvene zvezde obećali su i pravu bombu. Priča se i s Filipom Đorđevićem i Filipom Đuričićem, ali su oni bliži inostranstvu nego povratku u klub u kojem su prošli mlađe kategorije.

U Partizanu je zamršena situacija jer još nije poznato hoće li Miroslav Đukić i sledeće godine voditi ekipu. On ima ugovor na još godinu dana, ali čelnici kluba nisu zadovoljni njegovim radom zbog gubitka titule. Ponovo je aktuelan Ilija Stolica, mada se pominje i Vladimir Ivić. Gotovo sigurno ovog leta Humsku napuštaju Leandre Tavamba, Marko Janković, Marko Jevtović, Nemanja G. Miletić.

foto: Printscreen

Crno-beli pokušavaju na sve načine da vrate Miralema Sulejmanija, ali je on čini se bliži produženju ugovora sa Jang bojsima nego povratku u matični klub. Prioritet je i Radosav Petrović, koji želi da napusti Sporting. S njima dvojicom, to bi bio ozbiljan tim. Pominje se i Portugalac Rikardo Alves, koji igra za ljubljansku Olimpiju, a bugarski mediji nedeljama pišu o Todoru Nedeljevu kao novom pojačanju crno-belih. Povratak Uroša Đurđevića iz Olimpijakosa nije izvestan zbog njegove velike plate.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan našao vezistu, Zvezda već dogovorila prvo pojačanje. Na kome će crveno beli najviše zaraditi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track