(VIDEO) SRBI TRESLI MREŽE: Milinković-Savić najavio pobedu Lacija, Ljajić strelac u porazu, pobeda Intera
Foto: AP

SERIJA A

(VIDEO) SRBI TRESLI MREŽE: Milinković-Savić najavio pobedu Lacija, Ljajić strelac u porazu, pobeda Intera

Fudbal -

Fudbaleri Lacija pobedili su danas na svom terenu Sampdoriju sa 4:0, u utakmici 34. kola italijanskog prvenstva, a gol je postigao i srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić.

Srpski fudbaler postigao je vodeći gol Lacija u 32. minutu, što je bio njegov 10. gol u italijanskom prvenstvu ove sezone. Drugi gol za postigao je Stefan de Vrej u 43. minutu, a zatim je dva pogotka postigao Čiro Imobile, u 85. i 88. minutu.

Imobile je prvi strelac lige sa 29 golova.

Lacio je posle 20. pobede u prvenstvu četvrti na tabeli sa 67 bodova, koliko ima i trećeplasirana Roma. Sampdorija zauzima osmo mesto sa 51 bodom.

Fudbaleri Atalante pobedili su u Bergamu Torino sa 2:1. Domaći su poveli golom Rema Frojlera u 53. minutu, a tri minuta kasnije izjednačio je srpski fudbaler Adem Ljajić, svojim šestim golom u prvenstvu. Pobedu Atalanti doneo je Robin Goses u 64. minutu.

Atalanta je na šestom mestu na tabeli, koje vodi u kvalifikacije u Ligu Evropa, sa 55 bodova, i ima bod više od sedmoplasiranog Milana, a Torino je 10. sa 47 bodova.

Inter je kao gost pobedio Kjevo sa 2:1 i zadržao šanse da se plasira u Ligu šampiona naredne sezone. Mauro Ikardi doneo je vodjstvo Interu u 52. minutu, a prednost je udvostručio Ivan Perišić u 61. Gol za Kjevo postigao je Marijuš Stepinski u 90. minutu.

Inter je peti na tabeli sa 66 bodova i ima bod manje od Lacija na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona. Kjevo je pretrpeo 17. poraz, zauzima 16. mesto na tabeli sa 31 bodom i ima dva više od Spala, koji se nalazi u zoni ispadanja.

Fudbaleri Krotonea osvojili su važne bodove u borbi za opstanak pošto su na gostovanju pobedili Udineze sa 2:1. Udineze je poveo u šestom minutu golom koji je postigao Kevin Lazanja, a minut kasnije izjednačio je Simi. Osmu pobedu Krotoneu u prvenstvu doneo je Davide Faraoni golom u 86. minutu.

Krotone je 17. na tabeli sa 31 bodom i prvi je iznad crte, sa dva boda više od Spala. Udineze je pretrpeo 21. poraz i zauzima 15. mesto na tabeli sa 33 boda.

Kaljari i Bolonja odigrali su nerešeno 0:0, a večeras u derbiju u Torinu igraju Juventus i Napoli.

(Beta, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track