(VIDEO) CRNO-BELI PUCAJU PO SVIM ŠAVOVIMA: Vojvodina nadigrala Partizan, Zdjelar pocrveneo
Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

superliga

(VIDEO) CRNO-BELI PUCAJU PO SVIM ŠAVOVIMA: Vojvodina nadigrala Partizan, Zdjelar pocrveneo

Fudbal -

Fudbaleri Partizana poraženi su od Vojvodine 2:1 (1:1) u meču 34. kola Superlige Srbije.

Domaći su poveli već u 11. minutu golom kapitena Dušana Jovančića, a izjednačenje Partizanu doneo je crnogorski reprezentativac Marko Janković evrogolom u 26.

Vođstvo novosadskom superligašu doneo je mladi fudbaler Aleksandar Radovanović u 76. minutu udarcem glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca, a pre pogotka bivšeg igrača Spartaka, crno-beli su preko Zorana Tošića propustili šansu da preokrenu rezultat.

Do kraja meča, crno-beli su ostali sa desetoricom igrača zbog crvenog kartona Saše Zđelara, koji je zaradio nakon udaranja laktom Lazara Arsića.

Ranije Crvena zvezda je u Kruševcu pobedila Napredak 2:0 i zvanično, tri kola pre kraja, osvojila 28. titulu prvaka Srbije.

Drugo poluvreme

90+5. minut - Kraj utakmice

90+3. minut - Velika šansa za Partizan i odbrana Rockova

83. minut - Zdjelar je dobio crveni karton! Posle duela sa Arsićem Zdjelar je udario fudbalera Vojvodine laktom, a Mažić mu je pokazao crveni karton

80. minut - Velika šansa za Ožegoviča

75. minut - GOOOOOOOOOOL 2:1, Radovanović! Fudaler Vojvodine bio je najviši u skoku posle slobodnog udrca i glavom loptu poslao u mrežu

68. minut - Novi dobar napad crno-belih, ovog puta Tošić je poslužio Ivanovića, ali nema promene rezultata

61. minut - Velika šansa za Partizan, ali Zoran Tošić nije uspeo da klizećim startom zahvati loptu, iako je bio sam pred golom

52. minut - Ivanović je jurnuo ka golu Vojvodine, izašao sam ispred golmana, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Veselinović

47. minut - Šansa za Vojvodinu iz slobodnog udarca, ali loše je to izveo Arsić

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45.+1 minut - Kraj prvog poluvremena

43. minut - Putinčanin je ostao sam, ali je loše šutirao

40. minut - Traži sudija Milorad Mažić drugu loptu, pošto je ova izduvana

35. minut - Odlično je Arsić šutirao iz slobodnog udarca, ali je Jovičić bio na mestu i izboksovao loptu

25. minut - GOOOOOL 1:1 - Sjajan potez Marka Jankovića

20. minut - Partizan ima inicijativu, Vojvodina se oslanja na kontre

13.minut - Bombu je sa 25 metara poslao Janković ali je Rockov odbio loptu, Suma je pokušao da odbijenu loptu pošalje u mrežu, ipak su defanzivci domaćih bili brži

11. minut - GOOOOOOOOOL 1:0 Jovančić, vodi Vojvodina!

10. minut - Arsić je centrirao, ali lopta nije prošla do nekog igrača Vojvodine, jer je završila u naručju golmana Partizana Jovičića.

5.minut - Suma je pokušao da pripreti golmanu Vojvodine Rockovu, ali je požirio i našao se u ofsajdu

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Veselinović, Radovanović, Antić - Putinčanin, Avramovski, Jovančić, Mesarović, Arsić - Eze. Rezerve: Ilić, Saničanin, Cebara, Zličić, Subotić, Kalezić, Gajić. Trener: Aleksandar Veselinović.

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Marković, Jevtović, Antonov - Zdjelar, Pantić - Tošić, Suma, Janković - Ivanović. Rezerve: Popović, Mitrović, Urošević, Vakulko, Ilić, Ožegović, Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

Sastavi

Mečevi ovih rivala uvek su izuzetno borbeni i atraktivni za publiku, bez obzira na pozicije na tabeli i ambicije, pa treba očekivati veliku posetu i odličnu utakmicu na stadionu ’’Karađorđe’’.

Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 8.mesto na tabeli sa 22 boda na svom kontu. U prethodnom kolu novosadski tim je pretrpeo poraz na gostovanju beogradskom Voždovcu, a rezultat je bio 2:1. Ekipa Partizana trenutno zauzima 2.mesto na tabeli sa 39 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu crno-beli su kao domaćini savladali ekipu niškog Radničkog, a rezultat je bio 3:1.

Današnji rivali su već odigrali dva međusobna susreta tokom aktuelne sezone, a nešto uspešniji bili su Beograđani. Prvi meč odigran je u Novom Sadu, a ekipa Partizana je slavila rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Bojan Ostojić, u samoj završnici susreta.

Drugi meč odigran je u Beogradu, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:0). Crno-beli su poveli na startu drugog dela igre pogotkom Zorana Tošića, dok je izjednačenje gostima doneo Damir Kojašević, nekoliko minuta pre kraja susreta.

Ako posmatramo rezultate prethodnih 56 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) crno-beli su bili dosta uspešniji sa 32 pobede, uz 11 remija i 12 poraza. Novosađani nisu ostvarili nijedan trijumf u prethodnih šest duela, tri puta je bilo nerešeno. Poslednji put su na svom stadionu slavili pre gotovo tri godine, na startu sezone 2015/16, kada je rezultat bio 3:2. Ipak, treba reći da su nakon tog susreta u dva navrata relativno ubedljivo slavili u Humskoj.

Domaći tim u ovaj meč ulazi bez velikog pritiska, jer su šanse za plasman u Evropu samo teoretske. O tome je na redovnoj konferencije za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener novosadskog tima Goran Šaula koji je istakao da je protivnik kvalitetniji u ovom trenutku, ali da njegov tim ima obavezu da pruži maksimum:

’’Nalazimo se u punom procesu priprema za sledeću sezonu, pa u okviru toga gledamo i kakvim potencijalom raspolažemo u našim redovima i pokušavamo da nadogradimo konturu igre koju želimo od Vojvodine u narednom periodu. Na prethodne tri utakmice, igrali smo periodično, pa je tako protiv Napretka i Spartaka bilo dobro prvo, a protiv Voždovca drugo poluvreme. Iz dobro poznatih razloga ekipa ne može da odgovori zahtevima koje imamo tokom svih devedeset minuta i zato protiv Partizana njima prepuštamo ulogu favorita, jer su u ovom momentu bolji tim od nas. Međutim, imamo obavezu da pružimo svoj maksimum i ne odustajemo od pobede, ako nam se ukaže prilika za nju. U poslednje tri nedelje imamo problema sa povređenim igračima i kartonima, pa nismo mogli da budemo u kompletnom sastavu, a u nedelju nećemo moći da računamo na Vukasovića, dok je pod velikim znakom upitnika Lazar Zličić.’’

Prisutnima se potom obratio i mladi fudbaler novosadskog superligaša Ranko Veselinović koji je istakao da njegovom timu neće nedostajati motiva i da će ići na pobedu:

’’Partizan u ovu utakmicu ulazi kao favorit, prvenstveno zbog toga što smo mi vezali tri poraza i ovaj meč ne dočekujemo u baš sjajnom ritmu. Međutim, naš motiv ne treba da se dovodi u pitanje, jer onaj ko nema motiva protiv Partizana, ne treba ni da se bavi fudbalom. S druge strane, mislim da u utakmicu možemo da uđemo rasterećeno i da uživamo, jer skoro da nemamo ni teorijske šanse za Evropu. No, ići ćemo na osvajanje bodova, jer oni dolaze na naš stadion, a na našem stadionu možemo da pobedimo svakoga.’’

Gosti u ovaj meč ulaze posle dve vezane pobede u plej-ofu, a eventualni novi trijumf veoma bi bio važan za popravljanje atmosfere u ekipi i završnicu Kupa Srbije. Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da njegov tim ima zadatak da obezbedi drugo mesto i da se nada kiksu lidera šampionata:

’’Nema lakih protivnika, u plej-ofu još manje. Vojvodina će ući rasterećeno, da se prikaže što bolje protiv nas. Na nama je da što pre obezbedimo to drugo mesto i čekamo eventualni kiks Zvezde. Vojvodina je nezgodna ekipa, to je teško gostovanje, znate već i ove sezone kada je Ostojić dao gol u finišu posle kornera i doneo nam tri važna boda. Svi pokušavaju da odigraju utakmicu života protiv Partizana ili Zvezde, da bi popravili svoj status u klubu i da bi se neko zainteresovao za njih.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da ponovo neće moći da računa na sve igrače. Novi igrač na listi povređenih je Đerlek, ali se vraćaju dvojica oporavljenih defanzivaca:

’’Stojković i Tavamba će preskočiti ovu utakmicu, kao Đerlek koji ima malu povredu ligamenta i nećemo rizikovati sa njim. Bek Miletić i Ostojić su trenirali juče, Mitrović nije zbog virusa, videćemo kakvo je stanje sa njim, svi ostali su spremni.’’

Trener Đukić je naglasio da ekipa mora da postigne kontinuitet dobrih igara, kako bi stigla do trofeja u Kupu Srbije, što je u ovom trenutku primarni cilj:

’’Partizan uvek ima obavezu da igra dobro, sa pobedničkim mentalitetom. Ne može jedna utakmica ovako, jedna onako. Mora uvek da daje maksimum, moramo da uđemo motivisani. Ne može sto odsto protiv Čukaričkog, a da se malo odmorimo protiv Vojvodine. Ako vi radite nešto polako, vrlo je teško da to promenite i da sledeće nedelje igrate kako treba.’’

Kurir sport

Foto: FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track