RIMLJANI GRME: Moglo je finale Bajern - Roma! Sramotno suđenje!
Foto: Reuters

ROMA ISPALA U POLUFINALU LŠ

RIMLJANI GRME: Moglo je finale Bajern - Roma! Sramotno suđenje!

Fudbal -

Predsednik Rome Džejms Palota i sportski direktor Monći poručili su da su oštećeni protiv Liverpula i pozvali glavne čelnike evropskog fudbala da uvedu video-tehnologiju (VAR) u Ligu šampiona.

Roma nije uspela da nadoknadi poraz iz Liverpula 5:2, falio joj je gol za produžetke 4:2, ali ceo rimski klub ima mnogo prigovora na suđenje Slovenca Damira Skomine jer je situaciju kada je Edin Džeko srušen za penal označio kao raniji ofsajd, a onda nije ni sankcionisao igranje rukom Aleksandera Arnolda praktično na gol liniji prilikom šuta Stefana El Šaravija.

"Vreme je da dignemo glas, ne samo Roma, i Juventus je slično oštećen protiv Reala. Ceo italijanski fudbal mora to da uradi, šokatno je šta smo videli na meču protiv Liverpula. Čestitamo Liverpulu na finalu, ali moramo da kažemo šta se desilo", rekao je Monći.

Monći ističe da su u Romi svi besni zbog sudijskih odluka.

"Na Enfildu je treći gol bio iz ofsajda, sada nam nisu dosudili dva čista penala. Ne razumem zašto se ne koristi VAR u najvažnijem takmičenju sveta za klubove. Jednostavno mi nije jasno... Nismo oštećeni samo finansijski, već i na polju rada i strasti. Navijači se šale da je finale trebalo da bude Bajern - Roma, ali je to u stvari istina".

Prvi čovek Rimljana Palota suđenje na Olimpiku je ocenio kao sramotno i ponižavajuće.

"Apsolutno je jasno da je VAR potreban Ligi šampiona jer ne možeš da dozvoliš sudijama da ovo rade. Džeko nije bio u ofsajdu, morao je da bude penal, a kasnije je i protivnički igrač igrao rukom, svi na stadionu su to videli osim sudija. Znam da je teško sudijama, ali je sramota da budemo eliminisani na taj način. Sudije su bile kao šala", zaključio je Palota.

Finale Lige šampiona Real Madrid - Liverpul igra se 26. maja u Kijevu.

kurir.rs / Tanjug

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo sa kojim igračima Zvezda trenutno pregovara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track