ZAVRŠIO KARIJERU I PRE NEGO ŠTO JE POČELA: Slavni engleski fudbaler hteo da boksuje, ali mu ne daju
Foto: Profimedia

SMORIO SE

ZAVRŠIO KARIJERU I PRE NEGO ŠTO JE POČELA: Slavni engleski fudbaler hteo da boksuje, ali mu ne daju

Fudbal -

Bivši engleski fudbalski reprezentativac i kapiten Mančester Junajteda Rio Ferdinand završio je karijeru boksera bez da je ijednom ušao u ring na zvaničnoj borbi jer mu je odbijen zahtev za licencu.

Tridesetdevetogodišnji Ferdinand nameravao je da se takmiči u kruzer kategoriji, ali mu je Britanski kontrolni bord (BBofC) odbio zahtev za boks licencu.

"Bio sam u treningu četiri nedelje, otkad sam saopštio da želim profesionalno da se bavim boksom bio sam fizički i mentalno spreman, ali teška srca kažem da mi je odbijen zahtev za licencu. Razočaran sam, nisam ni dobio šansu da demonstriram bokserske sposobnosti", objavio je Ferdinand na svom Fejsbuk profilu.

Ferdinand je imao zavidnu fudbalsku karijeru, čak 12 godina je bio član Mančester junajteda i zajedno sa Nemanjom Vidićem činio verovatno najbolji štoperski tandem ikada u engleskoj Premijer ligi.

Sa slavnim klubom sa Old Traforda osvojio je šest titula šampiona Engleske, Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove, dva Liga kupa i četiri Komjuniti šildova.

Fudbalsku karijeru završio je 2015. godine, a od prošlog septembra je bio u boksu.

(Beta, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo sa kojim igračima Zvezda trenutno pregovara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track