ISTORIJSKI USPEH ZVEZDINOG TRENERA: Milojević u društvu legendi
Foto: Dado Đilas

SJAJNI REZULTATI

ISTORIJSKI USPEH ZVEZDINOG TRENERA: Milojević u društvu legendi

Fudbal -

Vladan Milojević je 17. trener koji je uspeo da uzme pehar namenjen najboljem timu u zemlji, a čak 41 strateg je kroz istoriju sedeo na klupi crveno-belih. Ali, učinio je još nešto. Milojević može da se pohvali podatkom da je uspeo nešto što su pre njega učinila samo dva Zvezdina trenera.

Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac radio je kao trener mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi. Sa omladincima je uspeo da osvoji titulu, a taj uspeh ponovio je 1990. godine sa prvim timom Crvene zvezde. Dve godine kasnije, Zvezda je osvojila titulu šampiona pod vođstvom Vladice Popovića, trenera koji je prethodno osvojio Interkontinentalni Kup.

Vladica Popović je ranijih godina takođe bio i trener u Zvezdinoj školi fudbala, i sa omladincima je uspeo da osvoji titulu u Omladinskoj ligi. Od tada, pa sve do danas, nijedan trener nije mogao da se pohvali da je do šampionske titule doveo i omladince i prvi tim Crvene zvezde.

Punih 26 godina kasnije, to je uspeo Vladan Milojević. Prethodno, on je 2011. godine trenirajući Slavoljuba i Dragoljuba Srnića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića, Uroša Spajića, Marka Dmitrovića... uspeo da se domogne titule šampiona Omladinske lige u vremenima kada je Zvezda, pa samim tim i njena škola, bila u fazi posrtanja.

Danas je sa dvojicom od pomenutih fudbalera, Slavoljubom Srnićem i Filipom Stojkovićem, Milojević osvojio i seniorsku titulu šampiona države. A, simbolično, nakon takođe 26 godina, Crvena zvezda je pod vođstvom Vladana Milojevića odigrala jedan evropski meč na „proleće“.

Ovo je nešto što će Milojevića definitivno pratiti kroz čitavu karijeru, odnosno nešto čime će se rado ponositi i prisećati.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : Evo sa kojim igračima Zvezda trenutno pregovara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track