Ćabi Alonso: Španija će vladati još dugo

Procena

Ćabi Alonso: Španija će vladati još dugo

Fudbal -
U našem timu samo tri igrača imaju više od 30 godina. I na sledećim velikim takmičenjima imaćemo sjajnu ekipu, uz nekoliko promena, rekao je Alonso

Fudbaler Ćabi Alonso rekao je da reprezentacija Španije ima kvalitet da još dugi niz godina vlada evropskim i svetskim fudbalom.

Španci su u nedelju odbranili titulu prvaka Evrope, nakon što su u finalu kontinentalnog šampionata deklasirali Italiju sa 4:0. Za mnoge fudbalske stručnjake i navijače ova španska selekcija je najbolja ekipa u istoriji fudbala, a to su potvrdili i osvajanjem tri uzastopna trofeja na velikim takmičenjima.

"Naš uspeh je zaista jedinstven, a verujem da je pred nama i svetla budućnost. U našem timu samo tri igrača imaju više od 30 godina. I na sledećim velikim takmičenjima imaćemo sjajnu ekipu, uz nekoliko promena. Neće biti lako održati 'glad' za trofejima, ali do sada nam je to uspevalo", rekao je Alonso španskim medijima.

Prvi sledeći veliki izazov 'furiju' očekuje za dve godine, kada će pokušati odbrani i trofej svetskog šampiona.

"Jezgro naše ekipe se ne menja već nekoliko godina. Imamo 11 igrača koji su osvojili sva tri trofeja i to mnogo govori o nama. Sve ide po planu, nema potrebe za velikim promenama i u tome, pored ostalog, leži naša prednost", objasnio je Alonso.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za sledeći Mundijal selekcija Španije igra 11. septembra protiv Gruzije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track