Najnovije vesti

(FOTO) KURIR U KANCELARIJI VLADANA MILOJEVIĆA: Igrače sam motivisao Zvezdinom istorijom!
Foto: Dado Đilas

ekskluzivno

(FOTO) KURIR U KANCELARIJI VLADANA MILOJEVIĆA: Igrače sam motivisao Zvezdinom istorijom!

Fudbal

Vladan Milojević produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom, a odmah zatim i primio novinare Kurira u svojoj kancelariji.

Zvezdin Klark Kent je netipičan srpski fudbalski trener, stručnjak koji ne ostavlja nimalo mesta improvizaciji.

foto: Dado Đilas

Gledajući ga kako radi i kako se ponaša prema svojim fudbalerima, neko sa strane bi rekao da je Italijan ili Nemac, koliko je pedantan i odan svom poslu. Trener novog šampiona Srbije pokazao je da fenomenalno razume igru, radi bez odmora i što je bitno, apsolutno je autonoman u svom poslu. Ne dozvoljava da mu bilo ko nameće odluke, ali je uvek otvoren i spreman da svakoga sasluša. Baš zbog takvog stava navijači su ga prozvali Klark Kent, Zvezdin Supermen, po liku iz istoimenog filma.

Spremanje taktike
Uredno složeni diskovi

Dobar deo vremena Vladan Milojević sa saradnicima provodi u kancelariji na spremanju taktike za utakmice. Zato se studiozno gledaju diskovi s mečevima rivala. Pored televizora i table za taktiku je i ormarić sa uredno složenim diskovima svih protivnika Crvene zvezde tokom sezone. A tu je i tabla s rasporedom treninga.

foto: Dado Đilas

Kurir je boravio u kancelariji Vladana Milojevića, stručnjaka koji je ostvario cilj - vodio Zvezdu u Evropi i vratio titulu na Marakanu. Centralno mesto na zidu, baš iznad njegovog stola, zauzima fotografija na kojoj je šampionska generacija iz Barija 1991. godine - prvaci Evrope. A o istoriji Crvene zvezde upravo Milojević može da priča naširoko jer je odlično poznaje:

 

"Srbi smo, moramo da poštujemo svoju istoriju. Da uradimo nešto za dobrobit Crvene zvezde, nešto po čemu će nas pamtiti. Za neke druge generacije", ko iz topa je istakao Miloje.

 

Aleksandar Radonić

FOTO: Dado Đilas

 

Srećan rođendan
I Kuriru želim Ligu šampiona

Osim rezultata, o Vladanu Milojeviću govori i činjenica da je čovek - bez afera.
- Ovom prilikom bih čestitao Kuriru 15. rođendan i poželeo da pratite Zvezdu u Ligi šampiona - s osmehom će Miloje.

 

Na radnom stolu
Ikona Svetog Nektarija i knjiga oca Tadeja

Na stolu Vladana Milojevića nalazi se ikona Svetog Nektarija iz Grčke i knjiga "Bez ljubavi nema života" oca Tadeja Vitovinačkog, čuvenog pravoslavnog mudraca koji je ispovedao i bivšeg patrijarha srpskog Pavla. Na ormariću pored je ikona Isusa Hrista iznad koje je fotografija "pet Zvezdinih zvezda".

foto: Dado Đilas

 


Zemlja koju voli
Od Grka se uči

Vladan Milojević voli da priča o Grčkoj, zemlji u kojoj je živeo i koju voli pođednako kao Srbiju. Kao što je poznato, njegov sin igra za reprezentaciju Grčke.
- Grčki i srpski narod su isti narod što se tiče kulture, svih društvenih elemenata... Dobio sam njihovu državljanstvo. Služio sam njihovu vojsku, kao i onu staru jugoslovensku. Jedina razlika između dve vojske jeste što su Grci homogeni, a kod nas je u vojsci bilo dosta drugih naroda. Oni su svi pravoslavci, kod nas nije bilo tako. To je jedan detalj koji sam želeo da probam. Govorili su mi da sam lud, ali sam na to gledao kao na način da nešto novo naučim.

1 / 8 Foto: Dado Đilas

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...