(VIDEO, FOTO) LUDILO U SVLAČIONICI KARDIFA: Grujić slavio povratak u Premijer ligu
Foto: www.cardiffcityfc.co.uk

zaradili skoro 60 miliona evra

(VIDEO, FOTO) LUDILO U SVLAČIONICI KARDIFA: Grujić slavio povratak u Premijer ligu

Fudbal -

Klub iz Velsa posle četiri godine ponovo će igrati s najjačim engleskim klubovima, a igrači se posle velikog uspeha polivali šampanjcem, pivom i viskijem

Marko Grujić je sa Kardifom ušao u Premijer ligu, a u ovom gradu u Velsu već nekoliko dana traje slavlje. Remi protiv Redinga (0:0) i jedan bod bili su dovoljni za povratak u elitu posle četiri godine. Ostvaren je veliki uspeh, jer će od sledeće sezone na stadionu u Kardifu ponovo gostovati Mančester junajted, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Mančester siti... Fudbaleri su napravili veliko slavlje u svlačionici. Prolivali su se šampanjac, pivo i viski, pevale pesme posvećene Kardifu. Uveče su zajedno sa svojim polovinama elegantno obučeni otišli na večeru sa menadžerom Nilom Vornokom i čelnicima kluba.

foto: Profimedia

- Velika je euforija u gradu već nekoliko dana! Klub je postigao veliki uspeh, ponosan sam na momke sa kojima sam igrao poslednjih šest meseci. Ovo je veliko isustvo za mene, trebalo je ovo doživeti. Zasluženo smo se uz Vulverhempton direktno ušli u Premijer ligu. Ta dva tima pokazala su najbolju formu - rekao je za Kurir Marko Grujić i dodao: - Evo, već drugi dan ne znam gde mi je glava. Idemo stalno na prijeme. Baš smo sad bili kod gradonačelnika, a sledeće nedelje nas čeka otvoreni autobus i krstarenje gradom kako bismo obišli sve delove u kojima žive naši navijači.

foto: www.cardiffcityfc.co.uk

Istorijski rezultat je ostvario menadžer Kardifa Nil Vornok, koji je osmi put jednu od svojih ekipa odveo u viši rang. Kardif čeka i pozamašan iznos plasmanom u elitu. Svaki klub pre sezone dobija nešto manje od 60 miliona evra na osnovu TV prava za domaće i inostrano tržište. Pritom za svaki meč koji ide uživo dobija se 750.000 evra, što je izuzetna suma.

foto: www.cardiffcityfc.co.uk

Zbogom Liverpulu Grujić ostaje u Kardifu za pet miliona evra

Marku Grujiću istekla je pozajmica u Kardifu i na početku nove sezone trebalo bi da se javi u matični klub, u Liverpul. Kako Kurir saznaje, postoji mogućnost da Kardif otkupi ugovor reprezentativca Srbije od kluba sa Enfilda, jer su u Velsu zadovoljni kvalitetom, ali i ponašanjem mladog igrača. Cena Marka Grujića na evropskom tržištu iznosi pet miliona evra.

Nije ispoštovan ugovor Liverpulu milionče od Kardifa Kada je Marko Grujić u januaru stigao u Kardif, menadžer Liverpula Jirgen Klop insistirao je da se u ugovor o pozajmici stavili klauzula da Srbin mora da odigra 14 utakmica. Kardif ga je koristio samo 13 puta, pa će sada morati da plati penal "crvenima", odnosno 1,14 miliona evra, što neće biti problem s obzirom na nagradu koju im je doneo plasman u Premijer ligu.

22 godine ima mladi fudbaler 13 utakmica odigrao za Kardif 5 miliona evra je njegova vrednost

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: www.cardiffcityfc.co.uk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ko je skuplji? Evo koliko trenutno vrede prve postave Zvezde i Partizana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track