KOZA PREDVIĐA SUDBINU SRBIJE: Šta li će Zabijaka reći za našu prvu utakmicu u Samari?
Foto: Profimedija

KOZA PREDVIĐA SUDBINU SRBIJE: Šta li će Zabijaka reći za našu prvu utakmicu u Samari?

Fudbal -

Sećate li se Paula, hobotnice iz akvarijuma u Oberhauzenu koji se proslavio time što je bez greške pogađao pobednike na SP u Južnoafričkoj Republici?

E, pa Samara, grad na jugozapadu Rusije u kojem igramo prvu utakmicu, „svoju kozu za trku ima“, odnosno, poverila je taj nezahvalni Paulov zadatak Zabijaki!

Da, baš tako, koza iz lokalnog zoo-vrta, čije ime u prevodu znači svađalica, prognoziraće pobednike na mečevima koji će biti održani na stadionu Samara arena, navodi se na sajtu organizatora.

Prema rezultatima glasanja javnosti u februaru, Zabijaka je u potpunosti „oduvala“ lisicu Ričarda i majmuna Sajmona.

U izboru su učestvovali još kokoška Isadora, kamila Leksus, tvor Koko i piton Murzik.

Čini se da nije slučajno što je baš koza pobedila – ova životinja je simbol čitavog regiona Samara.

Povodom osvajanja prvog mesta, specijalnu diplomu i medalju „vidovitoj“ Zabijaki uručio je jedan od ambasadora Mundijala, harmonikaš Sergej Vojtenko. „Zabijaka je jedna zdrava koza – stara je tri godine i spremna da počne sa časnom misijom predviđanja pobednika na Svetskom prvenstvu 2018“, istakao je direktor zoološkog vrta Dmitrij Kazandajev.

Pre samog početka šampionata, Vidovitu Zabijaku će pregledati veterinar, biće obavljena planirana vakcinacija, a dobiće i duplu porciju sena i povrća.

Samo još uvek nije precizirano na koji način će ona pogađati.

Paul je pobednike utakmica određivao tako što je u svom akvarijumu birao između dve ponuđene posude od pleksiglasa obeležene zastavama zemalja koji se sastaju.

Računalo se da će reprezentacija iz čije posude uzme hranu izaći kao pobednik.

I zaista, Paul je na taj način pogodio ishode svih utakmica selekcije Nemačke.

Najzanimljivije je što je i za finale bio u pravu – Španija je pobedila Holandiju.

Verujemo da će domaćin sada smisliti sličan „hranljivi“ štos.

Ali, pred ovom simpatičnom kozom je mnogo iskušenja – u Samari se igraju četiri utakmice grupne faze takmičenja, uključujući i onu koja nas najviše zanima – Kostarika-Srbija (17. juna).

Na programu u Samara areni, ili Areni kosmos, kako je još zovu, su i mečevi Danska-Australija (21. juna), Urugvaj-Rusija (25. juna) i Senegal–Kolumbija (28. juna).

Zatim će Zabijaka, ako je ne „otpuste“ do tada, 2. jula morati da „kaže“ ko pobeđuje u utakmici osmine finala, pa onda i četvrtfinala 7. jula, jer sve su to okršaji koji će biti održani na terenu velelepnog „svemirskog“ stadiona u njenom komšiluku.

Ko će se od kupaca modela "Huawei P20" naći na tribinama u Moskvi i gledati susret Srbija-Brazil, ne može da pogodi ni Zabijaka, ali imajte na umu da kupovinom telefona P20 serije drastično uvećavate svoje šanse.

Kurir sport

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track