TRENER RADNIČKOG: Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji od Spartaka!
Foto: FONET

Derbi za Evropu

TRENER RADNIČKOG: Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji od Spartaka!

Fudbal -

Trener fudbalskog kluba Radnički Dragan Antić ocenio je danas da je njegova ekipa mnogo bolja i kvalitetnija od Spartaka, pred utakmicu u kojoj će se rešavati pitanje izlaska u Evropu.

"Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji sastav. Znamo koliko možemo i na osnovu toga dilema nema, Radnički će pobediti i osvojiti sva tri boda na severu Srbije i tako otvoriti vrata Evrope", preneo je klupski sajt reči Antića.

Spartak i Radnički imaju po 34 boda i njihov duel u pretposlednjem, 36. kolu srpskog prvenstva mogao bi da odluči koji će od ta dva kluba igrati kvalifikacije za Ligu Evropa.

Antić je naveo da poštuje ekipu Spartaka, ali da smatra da će se Radnički pitati na terenu.

"Ne sporim namere našeg domaćina, ali se pitam kako će to ekipa Spartaka koja je uspehe postigla igrom zasnovanom na kontranapadima, da krene na nas. Treba Subotičani, valjda, najpre da zaustave našu, efikasnu i ubojitu ofanzivu. Ako budu uspeli u tome, svaka im čast", kazao je Antić.

On je dodao da neće mnogo menjati tim koji je pobedjivao u prethodna dva kola i najavio je povratak Živkovića na gol i Nikole Stankovića na poziciju levog beka.

Kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović rekao je da očekuje da niški klub protiv Spartaka kruniše uspešnu sezonu.

"Pred nama je meč u koji će stati čitava sezona i moramo da udjemo u njega na jedini mogući način, da budemo disciplinovani, odgovorni, razigrani i ostvarimo rezultat koji će nam ostvariti snove", rekao je Jovanović.

Kapiten ekipe je kazao da je atmosfera "sjajna" i da svi igrači strpljivo čekaju utakmicu, kao i da je veliki optimista.

"Pokušaćemo da rešimo tu Evropu već u Subotici, a da onda u četvrtak protiv Napretka napravimo feštu pred našim navijačima na Čairu", istakao je Aleksandar Jovanović.

Utakmica će se igrati u nedelju od 19.00 u Subotici.

Kurir sport/Beta, foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track